Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κέρδισε 3.900 ευρώ επειδή νοίκιασε ένα VW e-up!

9/3/2021

Μία Γερμανίδα έκανε leasing ένα καινούργιο VW e-up! και χάρη στις κρατικές επιδοτήσεις κατάφερε να κερδίσει 3.859 ευρώ! Δείτε πώς συνέβη αυτό.

Μια απίστευτη ιστορία, λοιπόν, εξελίχθηκε στην Γερμανία με την κυρία Kreutziger, αποδεικνύοντας πως η προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μερικές φορές μια παράξενη υπόθεση. Στην καλύτερη περίπτωση, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο διατίθεται δωρεάν και στη συνέχεια προστίθενται κάποια μικροποσά. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, αλλά είναι δυνατό να συμβεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Όπως, για παράδειγμα, αυτό:

Όταν ένας αντιπρόσωπος της VW στο Αμβούργο προσέφερε ένα VW e-up! στις αρχές του 2020 με ειδικές συνθήκες χρηματοδοτικής μίσθωσης, η Michaela Kreutziger, απλώς, το απέκτησε. Πλήρωσε, βέβαια, την προκαταβολή των 1.950 ευρώ για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και από τότε καταβάλει την προβλεπόμενη μηνιαία δόση, που είναι μόνο 38 ευρώ. «Επιπλέον, υπήρχαν και 438,65 ευρώ για τα έξοδα παραλαβής του αυτοκινήτου από το Wolfsburg», λέει η Kreutziger. Αυτά συνέβησαν τον Οκτώβριο του 2020.

Το περιβαλλοντικό bonus κατέστησε δυνατό το κέρδος
Η... φίλη μας μπορεί να οδηγεί το συγκεκριμένο όχημα για δύο χρόνια (διανύοντας 12.500 km ετησίως). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μαύρο mini αυτοκίνητο των 83 PS θα της κοστίσει συνολικά 3.300,65 ευρώ. Βέβαια, σε αυτό το ποσό πρέπει να συνυπολογιστούν επίσης τα έξοδα της ασφάλειας και της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως, είναι αφορολόγητα. Το Δεκέμβριο του 2020, η παιδαγωγός έλαβε την ειδοποίηση χρηματοδότησης από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικονομικών και Ελέγχου Εξαγωγών, καθώς το κράτος τής είχε καταβάλει το περιβαλλοντικό bonus των 6.000 ευρώ. Και δύο μέρες πριν από την αλλαγή του έτους παρέλαβε μια επιστολή από την VW, με τίτλο «πιστωτική πελάτη». Ο κατασκευαστής της έδωσε, τελικά, ένα επιπλέον bonus 1.160 ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό όφελός της να φτάσει συνολικά τα 7.160 ευρώ. «Μετά από την αφαίρεση όλων των δαπανών, απέμειναν σε μένα 3.859,35 ευρώ», λέει η Kreutziger, που συμπλήρωσε πως «αυτά τα χρήματα είναι αρκετά για την ασφάλιση και τις φορτίσεις της μπαταρίας



Ένα wall box θα συνοδεύει πιθανότατα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Πώς φτάσαμε έως εκεί; Τον Ιούνιο του 2020, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διπλασίασε το «bonus καινοτομίας» για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τα 3.000 στα 6.000 ευρώ. Τα χρήματα τα παίρνει κανείς εφόσον αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το διατηρήσει για τουλάχιστον έξι μήνες ή μισθώσει κάποιο για τουλάχιστον 23 μήνες. Το bonus μειώνεται για μικρότερες περιόδους μίσθωσης. Το VW e-up! παραδόθηκε στη Michaela Kreutziger τον Οκτώβριο του 2020 και, επομένως, ήταν επιλέξιμο. Επιπλέον, η κυρία Kreutziger επωφελήθηκε από τους όρους μίσθωσης, που αναφέρονται παραπάνω.
Μάλιστα, στους κατασκευαστές αυτοκινήτων υπήρξε υποστήριξη από την πόλη του Αμβούργου, η οποία, για περιβαλλοντικούς λόγους, ήθελε να κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο εύγευστη σε όσους ταξιδεύουν συχνά. Αυτό ακριβώς συνέβη με τη Michaela Kreutziger, που σχεδιάζει τώρα να εγκαταστήσει ένα wall box. Προς το παρόν, επιδοτείται ένα ποσό 900 ευρώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας.

Ωστόσο, αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως οδηγός για να κερδίσετε χρήματα... Οι επιλογές χρηματοδότησης διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, το αντικείμενο της χρηματοδότησης, τον αιτούντα και τη χρονική στιγμή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις