Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Πότε έσωσε η Mercedes την VW?
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πότε έσωσε η Mercedes την VW?

Διαβάστηκε από 4925 αναγνώστες - 18/6/2022

Πίσω στο μακρινό 1958 η Mercedes, μάλλον άθελα της (ή όχι;), έσωσε την VW. Μια παράξενη ιστορία η οποία κατέληξε να δώσει μεγάλη ώθηση στην VW και σε αυτό συντέλεσε η Mercedes.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεσπόζουν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο εδώ και δεκαετίες. Κορυφαίες μάρκες (Audi, BMW, Mercedes, Opel, Porsche, Volkswagen) διεκδικούν μεγάλο μερίδιο στην αγορά του αυτοκινήτου εδώ και δεκαετίες. Ο ανταγωνισμός είναι αυτός που «τρέφει» τις φιλοδοξίες καθεμιάς, με την δημιουργία μοντέλων σε πολλές κατηγορίες, τα οποία συχνά ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε έναν άτυπο... εμφύλιο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
Παρόλα αυτά, δεν ήταν πάντοτε ρόδινη η κατάσταση για τις δημοφιλείς βιομηχανίες, μία εκ των οποίων θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινδύνευε να χάσει την δυναμική της, πριν από περίπου 50 χρόνια! Χρειάστηκε εντέλει μία αλληλουχία γεγονότων για να ανακάμψει και να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια.
 
Ο λόγος, φυσικά, για την Volkswagen, την οποίο ο μύθος θέλει να «σώθηκε» μέσω της Mercedes, στο μεταίχμιο των δεκαετιών 1950-60, σε μία αλληλουχία ενεργειών στην οποία πρωταγωνίστηκε μία άλλη γερμανική μάρκα, η Audi!
 
Μπερδευτήκατε; Λογικό. Ας ξεδιαλύνουμε το τοπίο, εξιστορώντας την ιστορία από την αρχή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε