Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Η Auto Bild σχεδιάζει την επόμενη Skoda Superb

5/11/2020

Η ναυαρχίδα των νέων τεχνολογιών της Skoda, το Superb, είναι μελλοντικό project για τους Τσέχους, που ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν μοντέλο τέταρτης γενιάς με περισσότερο επιθετικό προφίλ και σπορ γρίλια.

Το πλάνο παραγωγής της επόμενης Skoda Superb βρίσκεται σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο. Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει το συγκεκριμένο οικογενειακό μοντέλο από το 2001 έχοντας λανσάρει τρεις διαφορετικές γενιές με αντίστοιχα τρία είδη κινητήρων. Στο πλάνο υπάρχει το αυτοκίνητο της τέταρτης γενιάς το οποίο και θα χρησιμοποιεί μία εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας MQB δημιουργίας της Volkswagen.
 
Η αλλαγή, ωστόσο, δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στην τεχνολογία στην πλατφόρμα της νέας Skoda Superb. Μπορεί να μην έχει ακουστεί από επίσημα χείλη το πώς ακριβώς θα μοιάζει, αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει τις προβλέψεις για ένα μοντέλο με περισσότερο επιθετικό προφίλ. Ένα θεωρητικό σκίτσο επί χάρτου από την AUTO BILD μπορεί να αποδώσει πώς θα έμοιαζε εξωτερικά το επόμενο αυτοκίνητο της Skoda. Το γενικότερο προφίλ του θα συμβαδίζει με την υπάρχουσα τάση σε επίπεδο design, παράλληλα όμως θα φέρει νέα ανανεωμένη γρίλια. Πιο συγκεκριμένα, η ναυαρχίδα των νέων τεχνολογιών της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πιθανό να υιοθετήσει πολύ πιο τετράγωνο σχήμα από το ηλεκτρικό SUV Enyaq. Τα κάθετα στηρίγματα της σχάρας δημιουργούν ένα τόξο, το οποίο προσδίδει ένα πιο έντονη και σπορ εμφάνιση στον πρόβολο. Ο νέος σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων περιορίζει τον προβολέα σε περισσότερο στενές εγκοπές, την ώρα που ο κάτω αεραγωγός προβλέπεται να αποκτήσει ελαφρώς μεγαλύτερη επιφάνεια. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται κάθε σκέψη να μην υλοποιηθεί και να παραμείνει το υπάρχον προφίλ των προκατόχων της Skoda Superb.


 
Όσον αφορά το εσωτερικό του νέου μοντέλου και το infotainment, θα ενσωματωθούν features από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πιθανότατα με μια ακόμη μεγαλύτερη κεντρική οθόνη και μια οθόνη head-up με επαυξημένη πραγματικότητα (σ.σ. η σε πραγματικό χρόνο άμεση ή έμμεση θέαση ενός φυσικού, πραγματικού περιβάλλοντος, του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται από στοιχεία αναπαραγόμενα από συσκευές υπολογιστών, όπως ήχος, βίντεο, γραφικά ή δεδομένα τοποθεσίας). Ενδεικτικά, τα βέλη πλοήγησης ενδεχομένως να προβάλλονται στον δρόμο, σε ένα πιο ρεαλιστικό οπτικό αποτέλεσμα.
 
Πάμε να δούμε, επιπλέον, ποιες βελτιώσεις και εκδόσεις μπορεί να φέρει στην αγορά η Skoda.  Με το facelift του προκατόχου του, η Skoda παρουσίασε ένα plug-in hybrid μοντέλο Superb. H συγκεκριμένη μονάδα δίσκου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμη και στην τέταρτη γενιά. Λογικά, θα παρέχεται με μεγαλύτερο εύρος ηλεκτρικής αυτονομίας. Προς το παρόν, το Skoda Superb iV διαχειρίζεται χάρη στην βελτιωμένη μπαταρία του έως και 100 χιλιόμετρα σύμφωνα με το WLTP άνευ φόρτισης. Επιπροσθέτως, οι κινητήρες diesel και βενζίνης θα εξοπλίσουν αντίστοιχες σειρές του αυτοκινήτου.
 
Το πλάνο κυκλοφορίας της νέας Skoda Superb θέλει το μοντέλο να εμφανίζεται το 2023. Μέχρι τότε η φαντασία μας μπορεί να οργιάζει ελεύθερα...
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις