Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Τρέξε σε αγώνες με το παλιό σου αυτοκίνητο!

Διαβάστηκε από 7036 αναγνώστες - 3/5/2021

Για να γίνεις οδηγός αγώνων, δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο πανάκριβο αγωνιστικό αυτοκίνητο ή να βρεις σπόνσορα για επαγγελματικούς αγώνες. Μπορείς απλά να «γδύσεις» το παλιό σου σαραβαλάκι, να προσθέσεις αγωνιστικό κάθισμα και roll cage, και να λάβεις μέρος στους αγώνες τελικής πτώσεως της Stockcar. Εδώ κερδίζει, αυτός που θα εξολοθρεύσει τους αντιπάλους του.

Ήθελες πάντα να τρέξεις σε έναν αγώνα αυτοκινήτων, αλλά πίστευες πως είναι πολύ ακριβό χόμπι? Πιστεύεις πως, για να καθίσεις σε ένα αγωνιστικό bucket πρέπει να έχεις τα χέρια του Ayrton Senna και του Sebastian Loeb? Όχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα φίλε μου, και τα destruction derby της Stockcar είναι εδώ για να το αποδείξουν. Θα χρειαστείς μονάχα ψυχή! Τα υπόλοιπα δεν έχουν και τρομερή σημασία, αφού βασικός σκοπός των αγώνων είναι η εξολόθρευση των αντιπάλων, και όχι αν θα οδηγήσεις στις σωστές γραμμές.

 
Οι αγώνες της Stockcar δεν είναι ουσιαστικά αγώνες ταχύτητας, αλλά επιβίωσης. Επειδή δεν μετράει η ταχύτητα αλλά η επιβίωση, τα αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ασφαλή. Κατά την διάρκεια του αγώνα, μπορείτε να κάνετε σχεδόν όλα όσα εξυπηρετούν τον στόχο της εξάλειψης ενός ακόμα αντιπάλου. Μπορείτε να σπρώξετε, να τρακάρετε, να κλέψετε, ακόμη και να τον φορτώσετε στην οροφή, αν είναι δυνατόν. Σημασία έχει να βγει από την μέση...

 
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Για λόγους ασφαλείας, οι επιθέσεις στην πόρτα του οδηγού είναι απολύτως απαγορευμένες. Υπάρχουν ακόμη και τεχνικοί κανονισμοί για τα οχήματα που χρησιμοποιούνται. Πάνω απ όλα φυσικά, για λόγους ασφαλείας. Όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι γυμνά, με εξαίρεση το κάθισμα του οδηγού, το τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων, χωρίς καθόλου άλλο εξοπλισμό. Κάθε τζάμι πρέπει να αφαιρεθεί, η δεξαμενή καυσίμου πρέπει να είναι ειδικά ασφαλισμένη και όλα τα οχήματα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ένα σταθερό κλουβί ασφαλείας (roll cage). Ο νικητής είναι όποιος φτάσει πρώτος στον τερματισμό, αν και συνήθως οι αγώνες τελειώνουν με τον αποκλεισμό σχεδόν όλων των αγωνιζομένων αυτοκινήτων.


 
Στην πραγματικότητα, μπορείς να επιλέξεις συμμετοχή σε 3 διαφορετικές κατηγορίες των αγώνων destruction derby, ανάλογα το αυτοκίνητο σου αλλά και την εμπειρία σου σε τέτοιους είδους μονομαχίες. Όλα πραγματοποιούνται σε μια πίστα μήκους 400 μέτρων, με διάσπαρτο χαλίκι.
Ως οδηγός σε τέτοιους αγώνες, δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεσαι ασφαλείς. Η καταστροφή της ανάρτησης ή το σπάσιμο του άξονα είναι η πιο συνηθισμένη τακτική. 


 
Ο Benjamin Eilers και η ομάδα του Herzilein είναι πάντα εκεί όταν το StockCar ξεκινά τους αγώνες. «Είναι ένα πολύ πρωτότυπο μηχανοκίνητο άθλημα, όπου τα χρήματα δεν μετράνε», λέει ο 32χρονος από τον Bad Oeyenhausen. Με λίγη δουλειά, μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοκίνητο, έτοιμο για αγώνα με 500 ευρώ. Επειδή δεν μετράει η ταχύτητα αλλά η επιβίωση, τα αυτοκίνητά είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ασφαλή. Ένα μικρό αυτοκίνητο μπορεί μερικές φορές να ζυγίζει δύο τόνους, αλλά τότε είναι σχεδόν άφθαρτο.

 
Στο παρελθόν έχουν γίνει και στην χώρα μας, κάποιες προσπάθειες για αγώνες destruction derby, με αρκετά καλή επιτυχία. Κι αυτό, γιατί πραγματικά το θέαμα ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις