Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οδηγούμε το MINI Cooper JW GP

Διαβάστηκε από 7022 αναγνώστες - 16/9/2020

Mini John Cooper Works GP: μακρύ όνομα για μικρό αυτοκίνητο. Το Mini John Cooper Works αποκτά την έκδοση GP, που είναι ελαφρύτερη και δυνατότερη. Οδηγούμε αυτό τον super αγωνιστικό νάνο!

Μια τέτοια εξαιρετικά γρήγορη έκδοση δεν αποτελεί είδηση για την Mini. Μια αγωνιστική έκδοση ήταν ήδη διαθέσιμη το 2006, με ένα κιτ GP, ενώ και πριν από επτά χρόνια οι Αγγλοι παρουσίασαν την δική τους εκδοχή, με 218 ίππους στο JCW GP. Αλλά το νέο Mini John Cooper Works GP είναι το κάτι άλλο!
Η BMW έχει τοποθετήσει τον δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα των 306 ίππων από την τρέχουσα BMW M135i στο John Cooper Works GP. Σε αντίθεση με την Μ135i, που είναι τετρακίνητη, το Mini έχει κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς ενώ είναι και 350 κιλά ελαφρύτερο, αφού ζυγίζει μόνο 1.255 κιλά (η Μ135i είναι 1.600 κιλά).



Με τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα
Η μεγάλη ανθρακονημάτινη αεροτομή είναι μια δήλωση ότι το GP δεν είναι απλό Mini. Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας είναι κατά 50 κιλά ελαφρύτερο αφού δεν διαθέτει κλιματισμό και σύστημα πλοήγησης, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να είναι ακόμη καλύτερες. Η θηριώδης ροπή των 450 Nm φτάνει στους κινητήριους τροχούς και επιταχύνει το Mini JCW GP από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα της BMW, η τελική ταχύτητα δεν περιορίζεται ηλεκτρονικά και φτάνει τα 265 χλμ./ώρα



Οδηγούμε το Mini JCW GP σε επαρχιακή οδό και σε γρήγορους ρυθμούς. Πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο με μήκος μόλις 3,88 μέτρα και, με μεταξόνιο 2,50 μέτρων, θυμίζει περισσότερο παιδικό αυτοκινητάκι παρά την πολεμική μηχανή που είναι. Το σασί θυμίζει go-kart και η σκληρή ανάρτηση μεταφέρει όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος στο εσωτερικό. Φτάνοντας στις στροφές, το ακριβές τιμόνι και τα χαμηλού προφίλ ελαστικά (225/35 R 18)  αναδεικνύουν την οδηγική απόλαυση, ενώ τα αποτελεσματικά φρένα με τις 4πίστονες δαγκάνες φροντίζουν για την ασφάλεια.


 
Κυνηγώντας στροφές με το Mini JCW GP
Σπορ καθίσματα, ψηφιακά όργανα και κόκκινες πινελιές. Το GP είναι ένα μίνι σε ένα αγωνιστικό κοστούμι! Είναι απίστευτο το πώς κινείται σε επαρχιακούς στενούς δρόμους, που είναι και το αγαπημένο του τερέν. Από τις 1750 σ.α.λ., η ροπή των 450 Nm είναι διαθέσιμη και παραμένει μέχρι  και τις 4500 σ.α.λ. Το εξαιρετικό 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic ανεβοκατεβάζει ταχύτητες αστραπιαία και κάθε απότομο πάτημα του γκαζιού σε καρφώνει στο κάθισμα, με την αδρεναλίνη να ρέει άφθονη. Και αυτή η εξάτμιση, με τον ξεχωριστό ήχο και τις 2 τελικές απολήξεις στο κέντρο (με διάμετρο 9 εκατοστών η κάθε μία!) ολοκληρώνει την απόλαυση. 



Κάτω από το καπό υπάρχει ο 2λιτρος κινητήρας των 306 ίππων. Στο μπροστινό μέρος υπάρχουν σπορ καθίσματα με τέλεια πλευρική υποστήριξη, πίσω όμως δεν υπάρχει κάθισμα, αλλά μια οριζόντια δοκός αλουμινίου, που ενισχύει την ακαμψία και προσφέρει ασφάλεια. Το GP είναι κανονικό Mini, που σημαίνει ότι μπορείτε να το εξατομικεύσετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Μπορείτε να εκτυπώσετε  το όνομά σας στις ανθρακονημάτινες επεκτάσεις των τροχών άνθρακα ή στο λαστιχένιο τμήμα πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Το Mini JCW GP είναι περιορισμένο ειδικό μοντέλο που θα παραχθεί σε μόλις 3.000 κομμάτια που έχουν ήδη πουληθεί. Στην Γερμανική αγορά θα φτάσουν 515 από αυτά, με τιμή 45.000! 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις