Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Αποκαλύπτουμε τη νέα Mercedes SL

Διαβάστηκε από 7629 αναγνώστες - 1/9/2020

Η Γερμανική βιομηχανία της Mercedes έχει ξεκινήσει ήδη τις επίσημες δοκιμές της νέας SL και η αναμονή για παρουσίαση του μοντέλου που σχεδιάστηκε μαζί με την AMG, έχει ανεβάσει την θερμοκρασία. Δείτε τις επίσημες teaser εικόνες αλλά και όλες τις πληροφορίες του νέου roadster.

Η νέα Mercedes SL είναι ήδη στο τελικό στάδιο των δοκιμών της, και η AUTO BILD θα σου παρουσιάσει όλες τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα. 

Οι Mercedes SL και AMG GT θα βασίζονται μελλοντικά σε μία κοινή πλατφόρμα, που ονομάζεται "MSA", ονομασία που προέρχεται από τις λέξεις "modular sport architecture". Η κοινή πλατφόρμα εξοικονομεί χρόνο και έξοδα κατά την παραγωγή και θα συνδράμει την εταιρεία στη διαμόρφωση της σπορτίφ συμπεριφοράς της νέας Mercedes SL.  



Η σχεδίασή της νέας Mercedes SL, έχει πιο ξεκάθαρες σπορτίφ αναλογίες, με τα χαμηλού ύψους φωτιστικά σώματα,να φέρουν τη σχετική... υπογραφή των σύγχρονων μοντέλων της Mercedes-Benz. Η μπροστινή ποδιά δείχνει τη χαρακτηριστικά μεγάλη, κεντρική εισαγωγή αέρα, αλλά και δύο μικρότερες αριστερά και δεξιά. Το πίσω μέρος, σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά της SL, δείχνει πιο στρογγυλεμένο και λιγότερο «πρησμένο», αποκαλύπτοντας εν μέρει και τη σχεδίαση της επόμενης AMG GT. Η νέα γενιά του roadster θα διαθέτει και πάλι υφασμάτινη οροφή και μικρού μεγέθους, αλλά χρησιμοποιήσιμα πίσω καθίσματα.



Στον τομέα των κινητήρων, την αρχή αναμένεται να κάνει ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας της Mercedes-AMG E 43, ο οποίος στην SL θα αποδίδει σχεδόν 440 PS. Ισχυρότερη -μη AMG- έκδοση θα είναι η SL 500, που θα εφοδιάζεται με έναν biturbo V8 4,0 λίτρων, ισχύος 520 PS. Στην κορυφή θα τοποθετηθεί η Mercedes-AMG SL 63 με ισχύ 612 PS. Ισχυρότερο μηχανικό σύνολο, όμως, θα είναι αυτό της plug-in-hybrid εκδοχής, που θα φέρει το γεμάτο prestige όνομα "SL 73". Όπως και στην επερχόμενη, τετράθυρη AMG GT 73, ο biturbo V8 των 4,0 λίτρων θα υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα. Η plug-in-hybrid έκδοση θα έχει συνδυαστική ισχύ, η οποία θα ξεπερνά τα 800 PS.

Η νέα Mercedes SL θα κάνει την επίσημη εμφάνιση της το νέο έτος, ενώ η τιμή της θα είναι άνω των 100.000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις