Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έτσι θα είναι το νέο Fiat 500e Abarth!

Διαβάστηκε από 30361 αναγνώστες - 3/5/2021

Το νέο Fiat 500e θα αποκτήσει «πολεμική» Abarth έκδοση, η οποία θα είναι ηλεκτροκίνητη. Η AUTO BILD παρουσιάζει μία πρώτη εικόνα από το πώς θα είναι το νέο, καυτό μοντέλο.

Παρόλο που το Fiat 500 Abarth της τρέχουσας γενιάς συνεχίζει και παράγεται, το απλό 500 με κινητήρες εσωτερικής καύσης έχει αντικατασταθεί από το νέο, ηλεκτρικό 500e. Αυτό σημαίνει πως η επερχόμενη καυτή έκδοση Abarth, θα είναι επίσης ηλεκτροκίνητη, κάτι που έχει επιβεβαιώσει ο επικεφαλής της Fiat, Olivier François. Δεν έχουμε ακόμα κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το πολεμικό 500e, αλλά η AUTO BILD δίνει μία πρώτη «γεύση» από το πώς θα είναι το νέο μοντέλο.

Όπως και το απλό 500e, το Abarth κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτει διαιρούμενα φώτα ημέρας, με το επάνω τμήμα τους να βρίσκεται στο καπό. Το αυτοκίνητο θα ξεχωρίζει από αυτά των υπόλοιπων εκδόσεων χάρη σε φουσκωμένα φτερά, τόσο εμπρός όσο και πίσω, τα οποία θα συνδυάζονται με μεγάλα sideskirts και χαμηλούς προφυλακτήρες. Παράλληλα με τα γνώριμα λογότυπα της εταιρείας με έμβλημα το σκορπιό, δώσαμε στο εξωτερικό λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, όπως τα καπάκια στους καθρέπτες. Δεν νοείται σκληροπυρηνική έκδοση χωρίς μεγαλύτερες ζάντες και πιο χαμηλή ανάρτηση, επομένως αναμένουμε το 500e Abarth να διαθέτει αυτά τα στοιχεία.
Τέλος, μαζί με τις coupe και ανοιχτές προτάσεις, θα μπορούσαμε να δούμε Abarth εκδοχή και στο πρακτικότερο 3+1 αμάξωμα.

Όσον αφορά τους κινητήρες, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρικό μοτέρ του απλού 500e, με απόδοση 118 ίππους, με την εταιρεία να κάνει αναβαθμίσεις στην ανάρτηση, τα λάστιχα, τα φρένα, και γενικότερα το αμάξωμα. Αντίστοιχη πρακτική ενδέχεται να ακολουθηθεί και στις υπόλοιπες sport ηλεκτρικές εκδόσεις μοντέλων του ομίλου Stellantis, όπως τα Opel Corsa-e OPC, Mokka-e OPC, και πιθανόν το Peugeot 208 PSE. Από την άλλη πλευρά, ίσως δούμε μία αύξηση της ιπποδύναμης, αναλογιζόμενοι πως η ισχύς του τρέχοντος 500 Abarth ξεκινά από 145 άλογα. Αν γίνει αυτό, η ηλεκτρική αυτονομία της μπαταρίας 42kWh, που είναι 320km, αναμένεται να μειωθεί.

Τα Fiat 500 Abarth είναι γνωστά για τον χαρακτηριστικό ήχο του μοτέρ τους. Προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η παράδοση, θα μπορούσε να υιοθετηθεί ένα σύστημα παραγωγής ήχου, αντίστοιχο με αυτό του νέου Audi e-Tron GT.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε το νέο, ηλεκτρικό Fiat 500e Abarth. Ρεαλιστικά, η διάθεσή του στην αγορά θα μπορούσε να γίνει το δεύτερο μισό του 2022, ίσως με την ονομασία «Abarth 595».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις