Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έτσι θα είναι το νέο Honda Civic Type R

Διαβάστηκε από 7070 αναγνώστες - 12/3/2021

Το νέο Honda Civic θα αποκτήσει την έκδοση-θρύλο Type R. Ο VTEC turbo αναμένεται να είναι ο τελευταίος αποκλειστικά θερμικός κινητήρας που θα δούμε σε Honda. Πώς θα είναι το νέο σκληροπυρηνικό μοντέλο;

Το επερχόμενο Civic Type R αναμένεται να είναι το τελευταίο Honda με αμιγώς θερμικό κινητήρα. Η ιαπωνική εταιρεία είχε ανακοινώσει πως θα εξηλεκτρίσει όλα τα μοντέλα της το 2022, εκτός από την καυτή έκδοση του Civic.

Το μοντέλο με τα θρυλικά κόκκινα σήματα, ενδέχεται να χρησιμοποιεί το δίλιτρο VTEC turbo κινητήρα της υπάρχουσας γενιάς. Το τρέχον Civic Type R έχει απόδοση 320 ίππων και 420Nm ροπής, αριθμοί που ίσως αυξηθούν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές, υπάρχει πάντα η πιθανότητα το αυτοκίνητο να είναι υβριδικό, τετρακίνητο και με ιπποδύναμη 400PS. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι πως το κιβώτιο ταχυτήτων θα εξακολουθήσει να είναι χειροκίνητο και στο επερχόμενο Type R.

Όσον αφορά την εμφάνιση του σκληροπυρηνικού Honda, η κορυφαία έκδοση αναμένεται να βασίζεται στο 5θυρο hatchback αμάξωμα, που έχει σχεδιασμό με έντονες ακμές. Δεδομένου του δυναμικού και επιθετικού χαρακτήρα που έχουν τα θρυλικά R μοντέλα, σε συνδυασμό με την ανάγκη για επιπλέον ψύξη του μοτέρ, περιμένουμε να δούμε προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς, διαφορετική γρίλια ανάμεσα στα εμπρόσθια φανάρια, και ένα επιπλέον άνοιγμα στο καπό. Θα μπορούσαμε να δούμε πινελιές στο κόκκινο χρώμα του πολέμου, καθώς και μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος, η οποία θα συνεχίζει την παράδοση της φτερούγας που ξεκίνησε το 2010 με την Mugen έκδοση του FN2, και καθιερώθηκε με την γενιά FK2 του 2015.



Μέχρι στιγμής, οι Ιάπωνες έχουν δείξει το εσωτερικό του αυτοκινήτου μόνο σε ψηφιακό σχέδιο. Το Type R αναμένεται να διαθέτει τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που το διαχωρίζουν από τα απλά μοντέλα, δηλαδή τον μεταλλικό επιλογέα ταχυτήτων, sport καθίσματα, τα οποία ενδέχεται να είναι κόκκινα, καθώς και πληθώρα μαύρων και κόκκινων πινελιών. Το περιεχόμενο των ψηφιακών οθονών ίσως αποκτήσει sport εμφάνιση.

Θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε την επίσημη παρουσίαση του σκληροπυρηνικού Honda Civic Type R, η οποία αναμένεται να γίνει την επόμενη χρονιά.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις