Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ιδού το νέο Ford Mondeo Evos

Διαβάστηκε από 37603 αναγνώστες - 8/2/2021

Καθώς τα sedan παρουσιάζουν σημαντική πτώση σε όλες τις μεγάλες αγορές του κόσμου και τα SUV κυριαρχούν, η Ford κάνει ένα βήμα μπροστά και φέρνει τον αντικαταστάτη του Mondeo, το νέο crossover Mondeo Evos. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο.

Μία σημαντική στροφή στην μέχρι τώρα πορεία του θα κάνει το Ford Mondeo, αφού ο αντικαταστάτης του, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021, θα είναι αλλαγμένος σχεδιαστικά, ρίχνοντας γέφυρες με την κατηγορία των SUV και των crossover. Το νέο Ford Mondeo Evos (όνομα που η Ford έχει κατοχυρώσει από το 2019) δεν θα αποτελέσει τον διάδοχο μόνον του δημοφιλούς οικογενειακού sedan, αλλά και των πολυμορφικών μοντέλων C-Max, S-Max και Galaxy.

Το νέο Mondeo Evos θα έχει μια εντελώς διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση, καθώς οι παραδοσιακές λιμουζίνες και τα κλασικά σεντάν ακολουθούν την κατιούσα με τα SUV και τα Crossover να γίνονται όλο και δημοφιλέστερα. Το νέο μοντέρνο Crossover μοντέλο θα είναι βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με τα νέα Ford Focus και Kuga, όπως επίσης και με το Bronco Sport. Στο εμπρόσθιο μέρος βλέπουμε πως οι σχεδιαστές έχουν εφαρμόσει μία ευρεία, κάθετη μάσκα που συνοδεύεται από πολύ εντυπωσιακά, λεπτά φωτιστικά σώματα. Με τη σειρά του το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από έντονες γραμμές και νευρώσεις που προσφέρουν δυναμισμό. 



Η ευρυχωρία του νέου Ford Mondeo Evos θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ώστε να προσελκύσει το κοινό που ενδιαφέρεται για πολυχρηστικά μοντέλα, αν και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σε επταθέσιες εκδόσεις όπως τα S-Max και Galaxy, αφού πλέον, τη συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών την ικανοποιεί το νέο Ford Explorer.



Ιδιαίτερα εντυπωσιακό θα είναι το εσωτερικό του νέου Crossover, με την τεράστια σε μήκος οθόνη που καλύπτει όλο το ταμπλό, και μας προϊδεάζει πως ο τεχνολογικός εξοπλισμός του αυτοκινήτου θα είναι μεγάλος. Η οθόνη θα χωρίζεται σε τρία μέρη έχοντας το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων, της οθόνης για το σύστημα infotainment αλλά και μία οθόνη για τον συνοδηγό. Ιδιαίτερα minimal σχεδίασης είναι οι νέοι αεραγωγοί σε συνδυασμό με τον περιστροφικό επιλογέα, παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στο Explorer. 



Το νέο Ford Mondeo Evos θα είναι διαθέσιμο μεταξύ άλλων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου χωρητικότητας 1,5 έως 2,5 λίτρων και με αποδόσεις μεταξύ 120 και 245 ίππους, ενώ σίγουρα θα υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση, αλλά και υβριδικά μηχανικά σύνολα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις