Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Kia EV4: Το νέο ηλεκτρικό αδελφάκι του EV6
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kia EV4: Το νέο ηλεκτρικό αδελφάκι του EV6

Διαβάστηκε από 6945 αναγνώστες - 16/6/2022

Η Kia θα παρουσιάσει το 2024 το νέο της ηλεκτρικό SUV, που τοποθετείται ένα σκαλί κάτω από το EV6 και θα τα βάλει με τη Mercedes EQA και το Volvo C40 Recharge. To AutoAgora σας μεταφέρει 1ο όλες τις πληροφορίες!

Η Kia αξιοποίησε την πλατφόρμα E-GMP, που έχει εξελίξει από κοινού με τη Hyundai, για πρώτη φορά με το EV6. Είναι συνεπώς λογικό να θελήσει να το ξανακάνει και στο μέλλον με διάφορα μοντέλα, για αυτό έχει ήδη κατοχυρώσει τα ονόματα από το EV1 μέχρι και το EV9. Και ενώ τα EV7 και EV8 θα είναι λογικά επταθέσια, πληροφορίες θέλουν τη νοτιοκορεατική εταιρεία να ετοιμάζει ήδη ένα SUV μικρότερο από το EV6, ονόματι EV4. Σύμφωνα με τα σχέδια που κυκλοφορούν, ανεπίσημα βέβαια, οι γωνίες του Kia EV4 θα θυμίζουν οπτικά τον μεγαλύτερο αδερφό του, ενώ τα φώτα εμπρός και πίσω θα καταδεικνύουν την εταιρική ταυτότητα.

Αυτονομία που θα φτάνει τα 528 χιλιόμετρα

Οι διαστάσεις του EV4 λέγεται ότι θα είναι παρόμοιες του Sportage με τα τεσσεράμισι μέτρα μήκους. Λογικά η σχεδιαστική ευελιξία που προσφέρει η πλατφόρμα E-GMP θα επιτρέπει καλύτερη χρήση του χώρου, οπότε αναμένεται οι διαθέσιμοι για τους επιβάτες χώροι να είναι πιο μεγάλοι. Το EV4 θα έχει ελαφρώς κοντύτερο μεταξόνιο από το EV6 (2.900 mm) και από το Ioniq 5 (3.000 mm). Το EV4 θα έχει και άλλα κοινά στοιχεία με τον μεγάλο του αδερφό. Η γνωστή μπαταρία του EV6 και του Ioniq θα χωράει μια χαρά και στο EV4, παρά τις μικρότερές του διαστάσεις, οπότε περιμένετε μπαταρία 58 kWh, πίσω κίνηση κατά πάσα πιθανότητα και αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP για το βασικό μοντέλο. Υπάρχει μάλιστα μεγάλη πιθανότητα να χωράνε και οι μπαταρίες του Ioniq (72,6 kWh) και του EV6 (77,4 kWh), πράγμα που μπορεί να αυξήσει την αυτονομία στα 528 χιλιόμετρα, όπως του EV6.

Και τετρακίνητη έκδοση με 325 άλογα; Γιατί όχι;

Σίγουρα τα 170 άλογα που λέγεται ότι θα αποδίδει το βασικό μοτέρ του Kia EV4 δεν είναι λίγα, αλλά ποιος δεν θέλει περισσότερα, ειδικά όταν συνοδεύονται από σύστημα τετρακίνησης; Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, η πιθανότητα τετρακίνητης έκδοσης με δυο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 325 ίππων δεν είναι καθόλου μικρή.
Όσο για τη φόρτιση, το EV4 ως μικρότερο μοντέλο εικάζεται ότι θα χρησιμοποιεί τεχνολογία 400 Volt, σε αντίθεση με τα Ioniq και EV6 που αξιοποιούν ταχεία φόρτιση 800 Volt, αν και ίσως μια τέτοια κίνηση δεν έχει και πολλή λογική, από τη στιγμή που θα χρησιμοποιεί τις ίδιες με αυτά μπαταρίες. Υπομονή όμως, στο εγγύς μέλλον θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή όχι τις παραπάνω πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε