Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Με 310 άλογα το CUPRA Leon

Διαβάστηκε από 5305 αναγνώστες - 11/2/2021

Το CUPRA Leon απέκτησε σκληροπυρηνική έκδοση με 300 ίππους, οι οποίοι γίνονται 310 στο τετρακίνητο Leon station wagon. Ο κινητήρας είναι ο δίλιτρος turbo του Golf GTI Clubsport, και χαρίζει στο αυτοκίνητο χρόνο 0-100km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα

Ακολουθώντας την Plug-In υβριδική έκδοση με τα 245 άλογα, η CUPRA διαθέτει στην αγορά και κορυφαίο Leon με απόδοση 300 και 310 ίππων και 400Nm ροπής. Ο turbo βενζινοκινητήρας 2000 κυβικών είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται στο VW Golf 8 GTI Clubsport.

Το αυτοκίνητο διατίθεται σε 5θυρες hatchback και station wagon εκδοχές. Στην πρώτη, η ισχύς του μοτέρ είναι 300PS, και μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός DSG κιβωτίου 7 σχέσεων, ενώ στη δεύτερη, υπάρχει η επιλογή τετρακίνησης, η οποία ονομάζεται 4Drive. Τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν 10 ίππους παραπάνω, και μπορούν να κάνουν το sprint 0-100km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Οι δικίνητες εκδόσεις χρειάζονται 5,7 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία.



Το ισχυρό CUPRA Leon των 300 και 310 ίππων, διαφοροποιείται από το υβριδικό αδελφό μοντέλο με τα 245 άλογα χάρη στις απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες είναι 4 στρογγυλές, 2 σε κάθε πλευρά του πίσω προφυλακτήρα, εκατέρωθεν του διαχύτη. Οι αντίστοιχες που έχει η πιο «ήπια» hybrid έκδοση έχει 2 ορθογώνιες, σε χάλκινο χρώμα. Παράλληλα, το κορυφαίο Leon διαθέτει standard ζάντες 19 ιντσών.
Η πέδηση του μοντέλου έχει επιμεληθεί από την Brembo, και η διάμετρος των εμπρός δίσκων είναι 370mm. Οι ισχυρές εκδόσεις διατίθεται κατά επιλογή με τα μεγαλύτερα φρένα του CUPRA Formentor VZ, επίσης της Brembo, τα οποία έχουν διάσταση 457mm, ή αλλιώς 18 ίντσες.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος έχει sport καταβολές. Στο κέντρο βρίσκεται το στροφόμετρο, το οποίο αγγίζει τις 8.000 rpm, με την «κόκκινη περιοχή» να ξεκινά από τις 6200 rpm. Για όσους επιθυμούν μία πιο παραδοσιακή εμφάνιση, με λίγα «κλικ» στο αντίστοιχο πλήκτρο, η απεικόνιση αλλάζει και πλέον εμφανίζεται και το στρογγυλό ταχύμετρο, με υψηλότερη ένδειξη τα 300km/h. Το σύστημα infotainment είναι συμβατό με το Android Auto και το Apple CarPlay.



Όπως και στην Plug-in υβριδική 1,4 έκδοση, έτσι και το δίλιτρο CUPRA Leon διαθέτει sport bucket καθίσματα, τα οποία μπορούν να παραγγελθούν με ηλεκτρική ρύθμιση και δερμάτινες επενδύσεις.

Το μοντέλο ξεκίνησε να διατίθεται στην αγορά της Γερμανίας με τιμή 39,970 ευρώ. Αναμένουμε να μάθουμε το κόστος απόκτησης του Leon των 300 και 310 ίππων και στη χώρα μας. Για να έχουμε μία εικόνα, η υβριδική έκδοση διατίθεται στην Ελλάδα με τιμή 38,990, ενώ στη Γερμανία κοστίζει 38,795.
Παράλληλα, περιμένουμε να δούμε αργότερα και το ακόμα πιο ισχυρό CUPRA Leon R, το οποίο, όπως και το VW Golf R Plus, ενδέχεται να έχει απόδοση 333 ίππων.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις