Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Mercedes EQE: Η ηλεκτροκίνητη έκδοση της E-Class

Διαβάστηκε από 5553 αναγνώστες - 5/3/2021

Η Mercedes… ηλεκτροδοτεί και την E-Class. Ωστόσο, με την έναρξη της κυκλοφορίας της, η EQE θα διατίθεται σε μία έκδοση με πάνω από 400 PS και τετρακίνηση. Η AUTO BILD έχει ήδη τις πρώτες πληροφορίες για το μοντέλο που περιμένουμε μέσα στο 2021.

Μέχρι το 2030, τα μισά από τα καινούργια αυτοκίνητα της Mercedes, που θα πουληθούν, πρέπει να είναι ηλεκτροκίνητα. Το κορυφαίο μοντέλο EQS θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2021. Λίγο αργότερα, αλλά επίσης μέσα στο 2021, μια κλάση κάτω από την EQS, προβλέπεται να ξεκινά η EQE (εσωτερικός κωδικός: V 296).

Η ηλεκτρική Benz είναι μικρότερη σε μήκος σε σχέση με την E-Class με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ οι εσωτερικές διαστάσεις της αντιστοιχούν στη long έκδοση, που ήδη διατίθεται σήμερα μόνο στην Κίνα. Ανάμεσα στους άξονες θα είναι τοποθετημένη η θήκη της μπαταρίας, που θα είναι ύψους 11,5 εκατοστών, περιφερειακά πλήρως ασφαλισμένη, σε εκτεταμένη ψύξη και θα είναι προσβάσιμη από κάτω. Η Mercedes στοχεύει για όλα τα μοντέλα EQ σε μία ελάχιστη αυτονομία περίπου 600 χιλιομέτρων. Επίσης, η μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς και τα περισσότερα από 400 PS είναι πολύ πιθανά για την EQE με την έναρξη της κυκλοφορίας της, αργότερα είναι πιθανό να υπάρξουν και εκδόσεις με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο στον πίσω άξονα, λιγότερη ισχύ και, επομένως, μικρότερη αυτονομία. Τέλος, σχεδιάζεται επίσης μια έκδοση AMG.

Η EQE επικοινωνεί με τα χρώματα του φωτισμού της
Η αερανάρτηση Airmatic θα αποτελεί μέρος του standard εξοπλισμού, ενώ η τετραδιεύθυνση -με την έστω και κατά λίγο στρέψη των τροχών του πίσω άξονα- θα ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Αξίζει να σημειωθούν σε αυτό το σημείο οι… θαρραλέες γωνίες στρέψης των έως και 12 μοιρών (κατά την κίνηση προς την ίδια κατεύθυνση) ή των 10 μοιρών (όταν οι πίσω τροχοί στρίβουν προς αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με αυτήν των μπροστινών). Από πλευράς στιλ, η λιμουζίνα θα χρησιμοποιεί τα γνωστά -από διάφορα πρωτότυπα EQ- αρθρωτά σετ. Οι, δε, διαφορετικές υπογραφές φωτός θα στέλνουν διαφορετικά μηνύματα. Για παράδειγμα, η κόκκινη γρίλια δείχνει ότι φρενάρετε έντονα, ενώ η πράσινη ότι οι πεζοί μπορούν να διασχίσουν το δρόμο με ασφάλεια. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτόνομη κίνηση, η EQE μπορεί να φτάσει στο επίπεδο 3 και έτσι να διασχίζει μέρη της διαδρομής τελείως αυτόνομα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις