Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Jeep Avenger: Βλέπουμε  από κοντά το πρώτο ηλεκτρικό Jeep!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Jeep Avenger: Βλέπουμε από κοντά το πρώτο ηλεκτρικό Jeep!

18/10/2022

Μέχρι τώρα σχεδόν όλα τα μοντέλα της εταιρίας ήταν υβριδικά, αλλά κανένα δεν ήταν αμιγώς ηλεκτρικό. Το Jeep Avenger πρόκειται να το αλλάξει αυτό, πατώντας για πρώτη φορά στη πλατφόρμα ΕMP2 της Stellantis, που αποτελεί πρόβα τζενεράλε για το μέλλον της εταιρίας πάνω στη νέα πραγματικότητα.

Jeep Avenger: Τι νέο φέρνει;

Η πετυχημένη πορεία και οι εκατομμύρια θαυμαστές της ανά την υφήλιο, δημιουργούν στην εταιρία Jeep μια υγιής πίεση για εξέλιξη και καινούργια πράγματα. Σε κάθε μοντέλο που λανσάρει η πρώτη ερώτηση είναι η εξής: «Συνεχίζει να είναι ένα αληθινό Jeep;». Ε λοιπόν, το νέο Avenger μπορεί να είναι περήφανο, ότι διαθέτει όλη τη φιλοσοφία της εταιρίας και ταυτόχρονα φέρνει επανάσταση σε πολλούς τομείς.

Αρχικά σε τεχνολογικό υπόβαθρο δεν έχει καμία σχέση πλέον με κανένα από τα αδερφικά του μοντέλα. Πατάει στην πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου Stellantis, του οποίου η Jeep είναι μέλος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αλλά επειδή η σχεδίαση του μοντέλου είχε αρχίσει νωρίτερα, έπρεπε να προσαρμοστεί από την αρχή στα νέα δεδομένα, κάτι που φαίνεται να το ωφέλησε.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με 156 ίππους, έρχεται σύντομα και τετρακίνητο

Δεύτερον, το Jeep Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, υιοθετώντας τον ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων και των 260Nm ροπής που συναντάμε στα Peugeot 308 και Οpel Αstra, τα οποία μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, με την κίνηση να περνάει στους εμπρός τροχούς.



Σίγουρα σύντομα θα δούμε και τετρακίνηση έκδοση, με τις τεχνικές λεπτομέρειες για τον δεύτερο ηλεκτροκινητήρα, που λογικά θα βρίσκεται στον πίσω άξονα, να μην είναι ακόμα γνωστές. Εξάλλου δεν υπάρχει ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο σε ολόκληρο τον όμιλο με κίνηση σε όλους τους τροχούς που να πατάει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Πάντως εκτός από αύξηση στην ιπποδύναμη, θα δούμε και ανάλογη αύξηση στην τιμή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε