Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έτσι θα μοιάζει ο διάδοχος του Opel Insignia

Έτσι θα μοιάζει ο διάδοχος του Opel Insignia

Opel Insignia τέλος! Έτσι (ίσως) θα μοιάζει ο ηλεκτρικός διάδοχος του!

15/11/2022

Μπορεί η παραγωγή του Opel Insignia να σταματάει στο τέλος του 2022, όμως η εταιρία έχει ήδη στα σκαριά τον αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο του που λογικά θα φέρει όλα τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας και θα πατάει πάνω σε πλατφόρμα της Stellantis.

Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Opel Insignia

Αν και στην Ελλάδα πλέον δεν εισάγεται επίσημα, το Opel Insignia συνεχίζει να είναι η ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρίας, όχι μόνο λόγω του ονόματος που σημαίνει «εθνόσημο», αλλά λόγω της επιβλητικής του εμφάνισης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που το βάζουν σε πιο premium μονοπάτια. Αν κι αρχικά η Opel είχε ανακοινώσει ότι θα σταμάταγε την παραγωγή του το 2024, τελικά άλλαξε τα πλάνα της και θα το «αποσύρει» μέχρι το τέλος του 2022! Το sedan μοντέλο είναι το τελευταίο που βασίζεται πάνω σε πλατφόρμα της General Motor, αφού από το 2017 η Opel αποτελεί μέρος του γαλλικού ομίλου PSA (PeugeotCitroën), ο οποίος με τη σειρά του ανήκει στη Stellantis από τις αρχές του 2021 (συμπεριλαμβανομένων των Fiat Chrysler). Στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Rüsselsheim, όπου μέχρι τώρα κατασκευάζοντας το Insignia, θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στα Opel Astra, Astra Sports Tourer και DS 4.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Mε μάσκα Opel Vizor και σχεδίαση που θα θυμίζει το επιτυχημένο sedan

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο διάδοχος του επιβλητικού sedan θα πατάει πάνω σε πλατφόρμα της Stellantis και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός, μιας και η Opel θέλει μέχρι το 2028 να διαθέτει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που βάζει τέρμα στην παραγωγή του Insignia, αφού έρχεται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αν κι η εταιρία έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι ετοιμάζει ένα μοντέλο που θα αντιστοιχεί στην κατηγορία του Insignia, δεν έχει δώσει κανένα επιπλέον στοιχείο, όπως τεχνικά χαρακτηριστικά, διαστάσεις ή ημερομηνία κυκλοφορίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διαθέτει τη μάσκα- υπογραφή «Οpel Visor», ενώ σύμφωνα με φήμες θα υπάρχει οπτική συγγένεια με το απερχόμενο Insignia ώστε να μην «χαθεί» η ανάμνηση του επιτυχημένου μοντέλου της. Στη φωτογραφία βλέπουμε μια πρώτη εικασία για το πως θα μπορεί να μοιάζει!
 

Τέλος του έτους σταματάει η παραγωγή του πετυχημένου sedan!
Ο διάδοχος του Insignia θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.
Θα έχει μάσκα Opel Vizor και θα θυμίζει το προκάτοχο του!
Άγνωστα ακόμα τα άλογα του κι η αυτονομία του!
Πως σου φαίνεται που όλες οι εταιρίες σταματάνε να βγάζουν κανονικούς κινητήρες και επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση; Τι λες για το νέο μοντέλο;  



 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε