Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πώς θα σας φαινόταν ένα νέο Skoda Enyaq coupé;

29/10/2020

Το Skoda Enyaq δεν έχει καν κυκλοφορήσει στις αγορές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Μία μελλοντική έκδοση coupé μπορεί να φέρει έξτρα κομψότητα και sport στοιχείο σε ένα μοντέλο ήδη ακαταμάχητο.

Το Skoda Enyaq iV είναι ένα ηλεκτρικό SUV το οποίο ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό στο μοναδικό του design. H τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία υπάγεται στην VW Group και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί την δημοφιλή πλατφόρμα MEB των Γερμανών, με το συγκεκριμένο μοντέλο βάδισε σε μη συνηθισμένα μονοπάτια σε επίπεδο σχεδιασμού, δημιούργησε ένα αισθητικά έντονο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο εξωτερικό του αμαξώματος κερδίζοντας την αποδοχή κυρίως για τον σχεδιασμό του προβόλου.
 
 Μπορεί ωστόσο η κομψότητα που το διακρίνει να... αναβαθμιστεί, δίνοντας στο Skoda Enyaq περισσότερο sport προφίλ; Μία ενδεχόμενη παραγωγή αυτοκινήτου σε έκδοση coupé θα μπορούσε να αποτελέσει μία ενδεδειγμένη επιλογή για να επεκταθεί η Skoda περισσότερο σε όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό SUV με δυναμική εμφάνιση.
 
Αν και ένα τέτοιο σενάριο είναι απόλυτα υποθετικό, η φαντασία μπορεί να οριοθετήσει στο μυαλό μας το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα νέο Skoda Enyaq coupé, το οποίο μάλιστα σχεδιάστηκε στο χαρτί για μία πιο πιστή αναπαράσταση. Σε πρώτη ματιά, οι πυλώνες του κεντρικού αμαξώματος δεν θα διαφέρουν από τους αντίστοιχους του μητρικού αυτοκινήτου. Η πρώτη σημαντική διαφοροποίηση θα εντοπίζεται στην οροφή, η οποία θα έχει κλίση προς την πίσω πλευρά. Νέο διαμορφωμένο πορτ-μπαγκάζ στο πάνω μέρος του εμφανίζεται με μία μικρή αεροτομή.
 
Ο πίσω φωτισμός θα μπορούσε να έχει πιο επιθετικό προφίλ από το οπίσθιο μέρος του αυτοκινήτου, ειδάλλως το Enyaq θα διατηρήσει τυπικά χαρακτηριστικά του, όπως «χοντροκομμένος» σχεδιασμός με τα πολλά φωτιστικά σώματα στο πλάι. Το νέο design οροφής θα καθιστούσε το SUV πιο σπορ, με παράλληλη όμως «πτώση» του ελεύθερου χώρου στα πίσω καθίσματα. Αν έχετε κλειστοφοβία, λογικά δεν θα περνάτε άνετα ως συνεπιβάτες.
 
Σε επίπεδο κίνησης, το μελλοντικό Skoda Enyaq coupé θα κυκλοφορούσε σε τέσσερις διαφορετικές σειρές, με ισχύ που θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 180 άλογα (132kW) και τα 306 (225kW) με αντίστοιχη ηλεκτρική αυτονομία άνευ φόρτισης μεταξύ 390 και 460 χιλιομέτρων ανάλογα με την μπαταρία.
 
Το μητρικό Skoda Enyaq θα διατεθεί στις σχετικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων την άνοιξη του 2021. Επομένως, όσοι ανυπομονούν για μία πιθανή έκδοση Skoda Enyaq coupé ίσως χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το 2022.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις