Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Enyaq: Έρχεται η τετρακίνητη κουπέ έκδοση
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Enyaq: Έρχεται η τετρακίνητη κουπέ έκδοση

Διαβάστηκε από 5491 αναγνώστες - 16/9/2021

Η coupe εκδοχή του πρώτου e-SUV της Skoda είναι προ των πυλών, με το πρωτότυπο να δοκιμάζεται στους δρόμους του Μονάχου και να προκαλεί με την τετρακίνητη έκδοση των 265 ίππων!

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και η Skoda κρυφό καμάρι! Μπορεί η εταιρία να μην είχε εκπροσώπηση στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στο Μόναχο, αλλά κατάφερε να τραβήξει την προσοχή με έναν έξυπνο και ταυτόχρονα παραγωγικό τρόπο. Έβγαλε για δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες στους δρόμους της βαρβαρικής πόλης, το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο Skoda Enyaq Coupe! Η coupe εκδοχή έρχεται να μεγαλώσει τη γκάμα του πετυχημένου e-SUV της Skoda, που έχει πωλήσει ήδη 70.000 αντίτυπα, με το εργοστάσιο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζήτηση και οι χρόνοι παράδοσης να είναι μεγάλοι.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Μόλις 0,247Cd o συντελεστής οπισθέλκουσας
Η εξωτερική σχεδίαση του Skoda Enyaq Coupe φαίνεται, κάτω από το ασπρόμαυρο μοτίβο, να είναι σαφώς πιο αιχμηρή και δυναμική από την «νορμάλ» έκδοση του. Η μεγάλη διαφορά είναι στο πίσω τμήμα, όπου η οροφή και το τζάμι κατεβαίνουν απότομα. Το μήκος του εντυπωσιακού αμαξώματος φτάνει τα 4,65 μέτρα και ο συντελεστής οπισθέλκουσας αγγίζει τα 0,247 Cd.

Στάνταρ η γυάλινη πανοραμική οροφή
Στη καμπίνα του αυτοκινήτου δεν συναντάμε ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με τη «καθαρή» SUV έκδοση.  Ο πίνακας οργάνων εξακολουθεί να είναι μικρός, μόλις 5,3 ίντσες, με τον οδηγό να χρειάζεται να δώσει ένα σεβαστό πόσο για να τον αναβαθμίσει, με την επιλογή του Head Up Display και τη μεγαλύτερη οθόνη του infotainment. Το Skoda Enyaq Coupe μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 5 ενήλικες, μιας και η εξωτερική αλλαγή δεν επηρέασε ιδιαίτερα τον εσωτερικό χώρο (έχασε μόνο λίγο «αέρα» στο κεφάλι), ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι στα 570 λίτρα, μόλις 15 λίτρα μικρότερη από το κανονικό Skoda Enyaq . Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στάνταρ εξοπλισμό θα είναι η πανοραμική γυάλινη οροφή.

Θα βγαίνει τετρακίνητο με 265 ίππους
Τα ηλεκτρικά συστήματα  που κινούν το Skoda Enyaq Coupe είναι σχεδόν τα ίδια που «φοράει» και το απλό Skoda Enyaq. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι θα υπάρχει και μία τετρακίνητη έκδοση με 265 ίππους, ενώ σε όλα τα συστήματα κίνησης η αυτονομία θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, χάρη στο πολύ καλό συντελεστή οπισθέλκουσας. Αν και η εταιρία δεν έχει αναφέρει επίσημα κάτι,  φημολογείται ότι θα δούμε και τετρακίνητη RS έκδοση, που θα αποδίδει 306 ίππους  και θα έχει το 0-100 χλμ./ώρα κάτω από 6,5 δευτερόλεπτα.

Κρύβει έντεχνα το βάρος του στο δρόμο
Στην πρώτη επαφή μαζί του, η οδηγική του συμπεριφορά θύμισε πολύ την αντίστοιχη του απλού Skoda Enyaq, με την ήσυχη του λειτουργία να εντυπωσιάζει. Η ανάρτηση του είναι σωστά ρυθμισμένη και συνεργάζεται άψογα με τους μεγάλους τροχούς, κρύβοντας έντεχνα το βάρος των 2 τόνων.

Το Skoda Enyaq Coupe θα λανσαριστεί εμπορικά στις αρχές τους 2022 και θα είναι μια εντυπωσιακή εναλλακτική λύση απέναντι στο VW ID.5 και στο Audi e-tron Sportback. Αν κρίνουμε από την «καθαρή» SUV έκδοση του, οι επιλογές εξοπλισμού θα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, με μόνο περιορισμό το bugdet  του αγοραστή.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε