Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Δοκιμή μεταχειρισμένου Opel Zafira
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή μεταχειρισμένου Opel Zafira

29/7/2022

Το Opel Zafira παρέχει έως και επτά θέσεις μέσα στις μικρομεσαίες διαστάσεις του. Ωστόσο, έπειτα από την τρίτη γενιά του ήρθε το τέλος για το δημοφιλές van.

FLEX 7 ονόμασε η Opel το πανέξυπνο concept καθισμάτων στο Zafira πρώτης γενιάς, καινοτομία που του χάρισε μία πάρα πολύ καλή εμπορική πορεία στην κατηγορία των μικρομεσαίων van. Στη συνέχεια, ακολούθησε η VW με το επίσης δημοφιλές Touran και, μετέπειτα, ο κόσμος των πολυχρηστικών οχημάτων (MPV) «έπεσε θύμα» του κύματος των SUV.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Σχετικά πιο πρόσφατα, το 2017 ο όμιλος PSA (Citroen, Peugeot) ανέλαβε την τύχη της Opel, γεγονός που σήμανε την αλλαγή από την παλιά πλατφόρμα της GM σε μία διάδοχη κατάσταση των Γάλλων, η οποία, έπειτα από δύο δεκαετίες και τρεις γενιές αυτοκινήτων, έφερε το τέλος για το τελευταίο, κλασικό Zafira. Η σύγχρονη γενιά του έχει πια ως ανταγωνιστές μοντέλα, που παραπέμπουν στο παλιό VW Bulli...
Έτσι, για όσους υποψήφιους αγοραστές, που έχουν... προσγειωμένες οικονομικές δυνατότητες, αλλά και αυξημένες μεταφορικές ανάγκες, υπάρχει σοβαρός λόγος να εξετάσουν την αγορά ενός καλοδιατηρημένου, μεταχειρισμένου μοντέλου.

Με τιμή 7.780 ευρώ, λοιπόν, η πρότασή μας από την αντιπροσωπεία Autohus στο Bockel της Γερμανίας συμπεριλαμβάνεται στις πιο προσιτές της διεθνούς αγοράς. Εφοδιασμένο με έναν diesel κινητήρα 136 PS, προδιαγραφών Euro 6, κομψές ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών και αφαιρούμενο κοτσαδόρο είναι για έναν οικογενειάρχη κατάλληλα εξοπλισμένο. Μόνο, που δυστυχώς, τρίτη σειρά καθισμάτων, το περίφημο concept Flex 7, στο οποίο οι πλέον πίσω θέσεις αναδιπλώνονται και έρχονται στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα του αποθηκευτικού χώρου, δεν τη συναντήσαμε. Κι αυτό γιατί το τρίτο Zafira ήταν διαθέσιμο για πρώτη φορά standard μόνο ως πενταθέσιο. Οι ενδιαφερόμενοι, που θα ήθελαν να... κάνουν καριέρα ως οδηγοί ενός mini bus και μεταφορείς μελών μιας μικρής ποδοσφαιρικής ομάδας, θα πρέπει, επομένως, πριν από την τελική απόφασή τους να κάνουν ένα διεξοδικό έλεγχο στο χώρο των αποσκευών.



Κατά το δικό μας ακριβή έλεγχο είδαμε... κόκκινο και, για να μην ανησυχείτε, στο εσωτερικό. Οι προηγούμενοι κάτοχοι χρησιμοποίησαν αυτό το Zafira σε μεγάλο βαθμό και επί 136.000 km, καταφέρνοντας τελικά να υπάρχει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο αρκετή... βρωμιά, γδαρσίματα και έντονη χρήση, αναγκάζοντας το φωτογράφο μας, ουσιαστικά, να υποχρεωθεί να κάνει λήψεις στο εσωτερικό του μοντέλου της Opel. Επομένως, αυτό το Zafira θα πρέπει να δεχθεί εκτεταμένη φροντίδα, προκειμένου να βρει φίλους, που κινούνται στο πεδίο των μεταχειρισμένων.



Στο τελευταίο το Zafira είναι σε μεγάλο βαθμό ένα αντικείμενο του... πόθου. Άλλωστε, ο έως και 1.792 λίτρα χώρος αποσκευών και η δυνατότητα φόρτωσης ως και 679 κιλών είναι τιμές, που στον τομέα των πιο δημοφιλών SUV τις βρίσκει κανείς μόνο με πάρα πολλά χρήματα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε