Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Οδηγούμε Land Rover Discovery fl D300

Διαβάστηκε από 6536 αναγνώστες - 28/4/2021

Facelift για το Land Rover Discovery, αλλά και τρεις νέοι εξακύλινδροι κινητήρες. Ελάτε να το οδηγήσουμε μαζί και να μοιραστούμε εντυπώσεις.

Πραγματικά, θα έπρεπε πολλοί περισσότεροι φίλοι των εκτός δρόμου οχημάτων να αγοράζουν το Discovery, αφού ουσιαστικά πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα Range Rover, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το αλουμινένιο πάτωμα, αλλά διατίθεται στο μισό κόστος. Ίσως το τεράστιο μέγεθός του να το καθιστά μια niche πρόταση, επειδή είναι τόσο μακρύτερο όσο και ψηλότερο από ένα Volvo XC90!

Το διακριτικό facelift του 2021 φέρνει, εκτός από το νέο και μεγαλύτερο infotainment (11,4 ιντσών) και τον καινούργιο επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου (αντί του αργού, ηλεκτροκίνητου πλήκτρου λειτουργίας), πάνω απ όλα τρεις φρέσκους κινητήρες. Οι diesel: D250 (turbo diesel 3,0 λίτρων, εξακύλινδρος, 249 PS), D300 (όπως ο D250, αλλά με 300 PS). Οι βενζινοκινητήρες: P360 (εξακύλινδρος 3,0 λίτρων, 360 PS) και P300 (τετρακύλινδρος 2,0 λίτρων, 300 PS). Μόνο ο τελευταίος δεν είναι τελείως νέος, καθώς πρόκειται για το γνωστό Si4 σε ανανεωμένη μορφή.



Εμείς επιλέξαμε την πιο ισχυρή diesel έκδοση, την D300, του οποίου η λειτουργία του D300 είναι τόσο πολιτισμένη όσο θα περίμενε κανείς από έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Στο κάτω μέρος του τελευταίου, ένα turbo μεταβλητής γεωμετρίας διασφαλίζει ότι η ώθηση ξεκινά άμεσα, ενώ ένα δεύτερο turbo σταθερής γεωμετρίας εξασφαλίζει παροχή ισχύος στις ψηλές στροφές, ενώ καταναλώσαμε τελικά 9,4 λίτρα diesel/100 km στο πλαίσιο της κυκλικής, δοκιμαστικής διαδρομής μας. Αυθεντική μόνιμη τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό, προαιρετικά με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων, το οποίο ενεργοποιείται ηλεκτρικά με το πάτημα ενός διακόπτη όταν το Discovery είναι εν στάσει, όπως και extra μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Όχι, δεν είναι απλώς ένα SUV αυτό, αλλά ένα σοβαρό, εξαιρετικά ανθεκτικό όχημα.



Η πίσω σειρά καθισμάτων εφοδιάζεται πλέον με πιο παχιά ταπετσαρία, η οποία «εξαγοράζεται» από το μικρό μειονέκτημα της μη τέλειας εφαρμογής με το δάπεδο φόρτωσης, όταν αναδιπλώνεται.
Οι τιμές για το Discovery Sport MY21 ξεκινούν από τα 55.100 ευρώ (2.0D TD4 204 PS AWD Auto R-Dynamic Base), ενώ για την έκδοση D300 (1.5 I3 PHEV 300 PS AWD Auto S) από τα 58.900 ευρώ, με την αερανάρτηση είναι πλέον στον standard εξοπλισμό.

Συμπέρασμα
Οι εξακύλινδροι κινητήρες μετατρέπουν τελικά το Discovery σε ένα Range Rover με τα μισά χρήματα. Βέβαια, παραμένει ακριβό ακόμη, αλλά είναι πια η πρώτη επιλογή για όσους επιζητούν ένα αυθεντικό εκτός δρόμου όχημα!
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις