Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 τρικ για να μειώσεις τους ρύπους του αυτοκινήτου σου

7 τρικ για να μειώσεις τους ρύπους του αυτοκινήτου σου

31/1/2023

Θέλεις πιο πράσινο αυτοκίνητο; Διάβασε 7 κόλπα για να μειώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα και να μολύνεις λιγότερο την ατμόσφαιρα.

7 κόλπα για λιγότερες εκπομπές

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο για να μειώσεις τους ρύπους του αυτοκινήτου σου. Και όχι δεν εννοούμε να το παρατήσεις στο γκαράζ σου. Πιο έξυπνους τρόπους, χρησιμοποιώντας κανονικά το αυτοκίνητό σου. Διάβασε 7 εύκολα κόλπα για ένα eco-friendly αυτοκίνητο.

Συντήρηση, όταν και όπως πρέπει

Η σωστή συντήρηση διατηρεί το αυτοκίνητο στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση, καταναλώνοντας το λιγότερο δυνατό έργο. Άρα και εκπέμποντας τους λιγότερο δυνατούς ρύπους.  Άρα τηρούμε το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή κατά γράμμα.

Προτίμησε τα ελαστικά ECO

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για να καταλάβουμε πως τα Eco ελαστικά είναι πιο οικολογικά… Το λέει το όνομά τους. Ο σκοπός τους είναι να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και αυτό το πετυχαίνουν μέσω της μειωμένης τριβής με το δρόμο. Συνεπώς χαμηλότερη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης, άρα και λιγότερο καύσιμο πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούν λιγότερη ενέργεια.

Μείωσε το βάρος

Αν έχεις περιττά αντικείμενα στο αυτοκίνητό σου, αυτά προσθέτους έξτρα βάρος. Άρα για να κινηθείς με το ρυθμό που θέλεις,  θα κάψεις περισσότερο καύσιμο, αφού ο κινητήρας θα πρέπει να λειτουργήσει σε εντονότερους ρυθμούς. Πετάς το έξτρα βάρος, μειώνεις την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Να είσαι cool στο τιμόνι

Ίσως το βασικότερο όλων. Η επιθετική οδήγηση είναι ικανή να αυξήσει την κατανάλωση περίπου 15-30% σε αυτοκινητόδρομο και 10-40 % μέσα στην πόλη. Απέφυγε στο ταξίδι να αυξομειώνεις ταχύτητα και διατήρησε ένα σταθερό ρυθμό.
Αντίστοιχα μέσα στην πόλη, το «ελαφρύ» πόδι θα σου γλιτώσει και χρήμα, από τη μείωση της κατανάλωσης, αλλά θα ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές ρύπων σου.

Προσοχή στο air condition

H αλόγιστη χρήση του A/C αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου έως και 25%. Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να το έχεις στους 18 βαθμούς και οι 25 κάνουν δουλειά. Είναι και καλύτερο για την υγεία σου.

Xρησιμοποίησε start/stop και ECO

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε σχετίσει το κουμπί start-stop και το ECO με την χαμηλότερη κατανάλωση, ωστόσο αυτό είναι απλά παράπλευρο όφελος. Ο πρωταρχικός σκοπός τους είναι η μείωση των ρύπων.   

Προτίμησε πλυντήριο και όχι λάστιχο

Αρχικά σε ένα πλυντήριο, οι επαγγελματίες θα το καθαρίζουν καλύτερα χρησιμοποιώντας και τα κατάλληλα προϊόντα, ενώ παράλληλα δεν θα σπαταλήσουν αχρείαστο νερό. Σύμφωνα με έρευνες το πλύσιμο του αυτοκινήτου στην πυλωτή καταναλώνει  150-300 λίτρα νερό, ενώ ένα πλυντήριο αυτοκινήτων θα χρησιμοποιήσει περίπου 170 λίτρα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις