Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Για να μην «καείς» στο βενζινάδικο, δες τι πρέπει να προσέχεις!

Για να μην «καείς» στο βενζινάδικο, δες τι πρέπει να προσέχεις!

Διαβάστηκε από 1394 αναγνώστες - 7/12/2022

Επειδή η νοθεία των καυσίμων και το πείραγμα αντλιών στα βενζινάδικα έχει γίνει μάστιγα, δες πως μπορείς να προστατεύεις και να γλιτώσεις από περιπέτειες! Γρήγορο tip: Mην εμπιστεύεσαι πάντα την πιο φθηνή τιμή!

Πως να διαλέγεις βενζινάδικο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Η συνηθισμένη επίσκεψη στο βενζινάδικο μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο και χάσιμο χρημάτων, αν πέσεις σε πρατήριο που έχει νοθεύσει τα καύσιμα ή πειράξει τις αντλίες. Για να αποφύγεις τέτοιες κακοτοπιές, δες τι πρέπει να προσέχεις.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Βάζε καύσιμο σε συγκεκριμένο πρατήριο

Στις καθημερινές σου μετακινήσεις μην μπαίνεις σε όποιο πρατήριο βρίσκεις μπροστά σου. Τσέκαρε μερικά, ανεφοδιάζοντας το αυτοκίνητο σου 2-3 συνεχόμενες φορές και κατάληξε σε αυτό που σου βγάζει περισσότερη ασφάλεια και το καύσιμο του δεν σου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στο αυτοκίνητο ή κάηκε υπερβολικά γρήγορα. Η επιλογή ενός πρατηρίου που ανήκει σε εταιρία πετρελαιοειδών είναι μια ασφαλής απόφαση, αφού οι έλεγχοι των αντλιών και του καυσίμου είναι πιο συχνοί σε σχέση με τα υπόλοιπα πρατήρια, μιας κι ο φόβος να «χαλάσει» το όνομα τους είναι μεγαλύτερος. Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε ταξίδι και σε περιοχή που δεν γνωρίζεις, η καλύτερη λύση είναι να βάλεις καύσιμο σε πρατήριο που βρίσκεται πάνω σε εθνική οδό (συνήθως είναι εταιρικά) ή να συμβουλευτείς κάποιο ντόπιο, ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.
 

Η χαμηλή τιμή δεν είναι πάντα καλό σημάδι

Όλοι μας αναζητούμε να βάλουμε φθηνό καύσιμο, ειδικά τώρα που οι τιμές έχουν ξεφύγει και η ακρίβεια μας χτυπάει από όλες τις μεριές. Αν και η διαφορά στις τιμές κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε ένα φάσμα των 20 λεπτών το λίτρο, πολλοί από μας έχουμε δει στο δρόμο πρατήρια να έχουν το καύσιμο αρκετά πιο φθηνά από όλο τον ανταγωνισμό.  Αν κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο πρατηριούχος αποφάσισε να μειώσει σημαντικά το ποσοστό κέρδους του για να φέρει κόσμο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν ακουστεί ότι αυτοκίνητα που έβαλαν καύσιμο σε βενζινάδικα με αρκετά χαμηλή τιμή μετά από λίγο παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα.
 

Έλεγξε τις ταινίες ασφαλείας στις αντλίες

Ένα εύκολος και γρήγορος τρόπος να τσεκάρεις αν ένα πρατήριο έχει πειράξει τις αντλίες καυσίμου, είναι να κοιτάξεις αν στο πλάι των αντλιών υπάρχουν ταινίες ασφαλείας. Αυτές οι ταινίες εφαρμόζονται από τις αρμόδιες αρχές ή από τους ανθρώπους της ίδιας εταιρίας και εξασφαλίζουν ότι οι ογκομετρητές του πρατηρίου δεν έχουν πειραχτεί. Σε περίπτωση που τις δεις σκισμένες ή να λείπουν είναι ένα καμπανάκι ότι κάτι ίσως να μην πηγαίνει σωστά με το συγκεκριμένο βενζινάδικο.
 

Τσέκαρε την απόδειξη με τα λίτρα του ρεζερβουάρ σου

Ένας ακόμα τρόπος να καταλάβεις αν σε κλέβει ένα πρατήριο είναι να γνωρίζεις τα λίτρα του ρεζερβουάρ σου. Αν π.χ. χωράει 40 λίτρα, είχε κάποια ποσότητα καυσίμου μέσα κι ο μετρητής γράψει 55 λτ, τότε μάλλον το συγκεκριμένο πρατήριο δεν είναι αξιόπιστο και σε έκλεψε και μάλιστα νόμιμα. Επίσης τσέκαρε το trip του αυτοκινήτου σου. Αν ξέρεις ότι με 30 λίτρα βγάζει 300 χιλιόμετρα και ξαφνικά δεις να γράφει ότι έχεις καύσιμο για 200, ενώ η απόδειξη αναγράφει ότι έβαλες 30 λτ, τότε κάτι πάει λάθος.

Πρόσεχε,  για να μην κλαις μετά!
Βάζε πάντα σε συγκεκριμένο βενζινάδικο
Το φθηνό καύσιμο συνήθως κρύβει εκπλήξεις!
Οι ταινίες ασφαλείας στις αντλίες μπορούν να σε σώσουν!
Μάθε πόσα λίτρα ρεζερβουάρ έχεις για να μην σε πιάσουν κορόιδο!
Εσύ έχεις στάνταρ πρατήριο που βάζεις ή κυνηγάς την πιο φθηνή τιμή; Έχει τύχει να την πάθεις από νοθευμένο καύσιμο;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις