Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Πλένεις το αυτοκίνητο μόνος σου; 4 κανόνες που θα σε σώσουν!

Πλένεις το αυτοκίνητο μόνος σου; 4 κανόνες που θα σε σώσουν!

Διαβάστηκε από 1707 αναγνώστες - 10/1/2023

Έχεις τη διάθεση, το χρόνο και το μέρος για να πλένεις μόνος σου το αυτοκίνητο σου; Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό, αλλά είσαι σίγουρος ότι το κάνεις σωστά; Δες 4 κανόνες που πρέπει να γίνουν η «Βίβλος» σου.

Το ευαγγέλιο του πλυσίματος στο σπίτι

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου για πολλούς συνεχίζει να είναι μια «ιεροτελεστία» και αποτελεί μια ιδιαίτερη ρουτίνα. Μάλιστα εκτός από τη δικιά τους «ψυχοθεραπεία», είναι σημαντικό και για το αυτοκίνητο, αφού με αυτό το τρόπο μειώνεται η φθορά του από διάφορους ρυπογόνους παράγοντες (σκόνη, κουτσουλιές κτλ) και διατηρείται το χρώμα του σε υγιή κατάσταση. Μπορεί ένα πλύσιμο να φαίνεται απλό, αλλά έχει τα δικά του μυστικά και κανόνες και καλό θα είναι να τους ακολουθήσεις όσο πιο ευλαβικά μπορείς.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Να γίνεται πάντα σε σκιερό μέρος

Καλό θα ήταν το πλύσιμο να γίνεται σε σκιερό μέρος και ποτέ σε συνθήκες καύσωνα. Ο ήλιος και οι ζεστές λαμαρίνες εξατμίζουν εξαιρετικά γρήγορα το νερό, με αποτέλεσμα να παραμένουν στίγματα πάνω στο αμάξωμα από την καθαριστική ουσία που χρησιμοποιούμε. Επίσης οι υψηλές θερμοκρασίες επιδρούν στη δυναμική των χημικών προϊόντων που μπορεί να τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητο μας, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η δράση τους.
 

Χρησιμοποιούμε πάντα δυο κουβάδες

Ξέχασε το πλύσιμο με ένα κουβά αν θέλεις να είσαι σωστός. Χρησιμοποίησε δυο, με τον πρώτο να έχει νερό και το ειδικό σαπούνι για το αυτοκίνητο και τον δεύτερο καθαρό νερό. Αυτόν με το σαμπουάν τον έχουμε για να πλένουμε το όχημα μας και τον άλλον για να ξεπλένουμε το σφουγγάρι μετά από κάθε πέρασμα. Με αυτό το τρόπο εξασφαλίζουμε ότι οι βρωμιές που αφαιρέσαμε από το αμάξωμα θα παραμείνουν στο κουβά και δεν θα ξαναβρεθούν πάνω στο αυτοκίνητο.
 

Πάνω κάτω το σφουγγάρι και οι ζάντες μόνες τους

Για να μην κάνεις διπλή δουλειά και βρωμίζεται ξανά το μέρος που έχεις καθαρίσει καλό θα ήταν να ξεκινήσεις το σαπούνισμα από πάνω προς κάτω. Μάλιστα τα χαμηλότερα σημεία συνήθως είναι και τα πιο βρώμικα. Προσπάθησε να κάνεις ευθείες κινήσεις κι όχι κυκλικές. Όσο για τις ζάντες, καλό είναι να γνωρίζεις δυο πράγματα. Πρώτον, ξεκινήστε από εκεί το καθάρισμα, διότι μαζεύουν την περισσότερη βρωμιά κι αν τις αφήσεις για το τέλος υπάρχει κίνδυνος να λερώσουν τα σημεία που έχεις ήδη πλύνει. Δεύτερον έχε ένα σφουγγάρι μόνο για αυτές.
 

Σωστά υλικά και στέγνωμα για να είσαι άρχοντας

Επένδυσε σε ποιοτικά και εξειδικευμένα υλικά για το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου. Μπορεί στην αρχή να σου φανούν τσιμπημένα σε τιμές, αλλά θα σου κρατήσουν για αρκετό καιρό και θα κάνουν απόσβεση σε βάθος χρόνου. Επίσης καλό είναι να προμηθευτείς και μια λεπίδα σιλικόνης στεγνώματος, η οποία με μια μόλις κίνηση μπορεί να απομακρύνει έως και 80% του νερού, αφήνοντας μόνο ένα μικρό μέρος υγρασίας για τα πανιά που θα ολοκληρώσουν το στέγνωμα.

Τέλος ένα βασικό tip που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσεις. Πάντα να ξεκινάς το πλύσιμο του αυτοκινήτου με ένα πολύ καλό ξέβγαλμα (ή πρόπλυση), το οποίο θα μαλακώσει τις βρομιές, θα απομακρύνει «τα χοντρά» και θα κάνει το έργο σου πιο εύκολο.
 
4 κανόνες χρυσάφι για το πλύσιμο του αυτοκινήτου στο σπίτι.
Πάντα σε σκιά για να μην μείνουν σημάδια  στις λαμαρίνες.
Δυο κουβάδες για να μην το βρωμίζεις αντί να το καθαρίζεις
Ξεκίνα πάντα από τις ζάντες και μετά από πάνω προς τα κάτω.
Επένδυσε σε ποιοτικά προϊόντα! Θα το βρεις μπροστά σου!
Εσύ έχεις να μας πει άλλα tips για το πλύσιμο του αυτοκινήτου;


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε