Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς να προετοιμάσεις το αυτοκίνητο για το καλοκαίρι
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς να προετοιμάσεις το αυτοκίνητο για το καλοκαίρι

1/8/2022

Το αυτοκίνητο καταπονείται αρκετά το καλοκαίρι. Κάνοντας έλεγχο στα παρακάτω 7 σημεία, βεβαιωνόμαστε πως αυτό θα λειτουργεί σωστά και θα αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Έχετε χρόνο να ελέγξετε το όχημά σας, ή «αν χαλάσει, χάλασε»;

Έχουμε ήδη περάσει τα μέσα Ιουνίου, και μας περιμένει άλλο ένα ζεστό, ελληνικό καλοκαίρι, που χαρακτηρίζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Μπορεί εμείς να βρούμε δροσιά σε κάποια παραλία, το αυτοκίνητό μας όμως καταπονείται τόσο από τη ζέστη, όσο και από τον έντονο ήλιο και τη σκόνη.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Για πολλούς, η περίοδος του καλοκαιριού ισοδυναμεί με ταξίδια. Προκειμένου να φροντίσουμε τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση μας, πρέπει να προβούμε σε ορισμένους ελέγχους και εργασίες συντήρησης, ούτως ώστε το αυτοκίνητό μας να είναι «ετοιμοπόλεμο».
Οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν είναι απλές, και αφορούν τον κινητήρα, το σύστημα κλιματισμού, καθώς και άλλα σημεία στο αυτοκίνητο. Ας τις δούμε πιο αναλυτικά.

Ψυκτικό υγρό του κινητήρα
Όπως και εμείς, έτσι και ο κινητήρας πρέπει να διατηρείται δροσερός. Υπεύθυνο για αυτό είναι το κύκλωμα ψύξης, το οποίο πρέπει να ελεγχθεί πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Εκτός από τη στάθμη του ψυκτικού υγρού, καλό είναι να κοιτάξουμε την κατάσταση των κολάρων νερού και να παρατηρήσουμε τυχόν διαρροές από αυτά, οι οποίες θα δείξουν πως έχει έρθει η ώρα της αντικατάστασης.



Υγρά του αυτοκινήτου
Εκτός από το προαναφερθέν υγρό στο κύκλωμα ψύξης, πρέπει να ελέγξουμε τη στάθμη των υγρών φρένων και συμπλέκτη, καθώς και το πλυστικό υγρό των υαλοκαθαριστήρων. Ας μην ξεχνάμε πως η σκόνη στην ατμόσφαιρα όταν δεν βρέχει επικάθεται στο παρμπρίζ, κάνοντας τη χρήση των πιτσιλιστηριών συχνή. Παράλληλα, δοκιμάζουμε αν αυτά έχουν φράξει από αλάτι που έχει σχηματιστεί. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να τα ξεβουλώσουμε μόνοι μας με μία καρφίτσα, προσέχοντας στο μεταξύ μήπως σπάσει.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε