Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς θα γλυτώσω χρήματα από το service του αυτοκινήτου;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς θα γλυτώσω χρήματα από το service του αυτοκινήτου;

1/9/2022

Αγοράζοντας μόνοι μας τα αναλώσιμα που θα χρειαστούν για το service του αυτοκινήτου μας, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, αφού κάνοντας μια έρευνα στο ελεύθερο εμπόριο τα βρίσκουμε φθηνότερα από όσο μας χρεώνει το συνεργείο.

Εξοικονομείς χρήματα αν αγοράζεις μόνος σου τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου

Με τις τιμές των καυσίμων να είναι στα ύψη, το κόστος μετακίνησης με τα προσωπικά μας οχήματα είναι αρκετά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, δεν έχουν πάρει μόνο οι τιμές των πρατηρίων την ανιούσα, αλλά και αυτές των ανταλλακτικών, κάτι που ισχύει άλλωστε και σχεδόν σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά άλλωστε.

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσουμε χρήματα από τα συνολικά έξοδα του αυτοκινήτου είναι να μειώσουμε το κόστος συντήρησης. Προκειμένου να μην γίνουν «εκπτώσεις» στην ποιότητα της εργασίας, αλλά ούτε και των ανταλλακτικών που θα τοποθετηθούν, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγοράζουμε μόνοι μας τα αναλώσιμα που θα χρησιμοποιηθούν, τα οποία βρίσκουμε σε αρκετά χαμηλότερη τιμή από αυτή που θα μας χρεώσουν στο συνεργείο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ποια ανταλλακτικά μπορώ να αγοράσω μόνος μου;

Ορισμένα από τα ανταλλακτικά που μπορούμε να αγοράσουμε εύκολα στο εμπόριο και δεν έχουν τεράστιο κόστος είναι τα λιπαντικά του κινητήρα, το υγρό του ψυγείου, τα φίλτρα αέρος, λαδιού, καμπίνας και καυσίμου, καθώς και τα τακάκια ή οι δίσκοι των φρένων. Μπουζί, μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστές και αισθητήρες αέρα (MAF ή MAP) είναι ακόμα κάποια εξαρτήματα που μπορούμε να προμηθευτούμε μόνοι μας.

Μερικά από αυτά, όπως τα φίλτρα αέρος και καμπίνας, τα μπουζί, ακόμα και τα μπουζοκαλώδια, μπορούμε να τα αλλάξουμε μόνοι μας, αν πιάνουν λίγο τα χέρια μας, γλυτώνοντας έτσι και το κόστος των εργατικών. 

Πώς θα ωφελήσει η έρευνα αγοράς πριν επιλέξω κατάστημα ανταλλακτικών

Το «ψάξιμο» που θα χρειαστεί να κάνουμε δεν διαφέρει από την έρευνα αγοράς πριν την επιλογή κάποιου αγαθού όπως τηλεόραση, κινητό τηλέφωνο κλπ. Θα πρέπει πάντα να προτιμούμε ανταλλακτικά υψηλής ποιότητας, είτε με τη σφραγίδα του κατασκευαστή, είτε από εταιρείες που προμηθεύουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες (ΟΕΜ). Η τιμή για το ίδιο ανταλλακτικό, ίδιας ποιότητας, ενδέχεται να διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα, αλλά επιλέγοντας σωστά, θα βρούμε το εξάρτημα που θέλουμε πιο οικονομικά από όσο θα μας το χρεώσει το συνεργείο.

Για παράδειγμα, στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε λιπαντικά με τη σφραγίδα του κατασκευαστή με κόστος περίπου 10 ευρώ το λίτρο, τι στιγμή που το συνεργείο θα μας χρεώσει τα διπλάσια, χωρίς να υπολογίσουμε τα εργατικά.



Για να είμαστε βέβαιοι πως τα αναλώσιμα που αγοράζουμε θα ταιριάζουν απόλυτα στο όχημά μας, θα πρέπει να ξέρουμε τον τύπο του κινητήρα, και καλό είναι να έχουμε εύκαιρο τον αριθμό πλαισίου.

Πλέον, με το διαδίκτυο, μπορούμε να επισκεφτούμε και ηλεκτρονικά καταστήματα εκτός από τα φυσικά που βρίσκονται στην περιοχή μας. Σε αυτό θα πρέπει βέβαια να είμαστε σίγουροι σχετικά με την ποιότητα των ανταλλακτικών που πωλούνται, διαβάζοντας κριτικές, καθώς και να συνυπολογίζουμε το κόστος των μεταφορικών για να φτάσουν στην πόρτα μας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε