Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Σημαντική η χρήση του Air Condition και το χειμώνα

Σημαντική η χρήση του Air Condition και το χειμώνα

30/11/2021

Το air condition δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι, και μάλιστα πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά και το χειμώνα, αφού συμβάλλει στο ταχύτερο ξεθάμπωμα των τζαμιών, ενώ παράλληλα συντηρείται καλύτερα όταν είναι σε λειτουργία.

Το Air Condition είναι ένα εξάρτημα που θεωρούμε συνώνυμο της καλοκαιρινής περιόδου με τους έντονους καύσωνες. Αυτό βέβαια δεν είναι 100% σωστό, αφού το κλιματιστικό πρέπει να λειτουργεί και το χειμώνα, τόσο για λόγους συντήρησης, όσο και για ευκολία του οδηγού. Ας δούμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιούμε το Air Condition ακόμα και όταν έξω κάνει κρύο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με κλιματιστικό ξεθολώνουν γρηγορότερα τα τζάμια

Ο ψυχρός αέρας το χειμώνα διαθέτει υγρασία, η οποία όταν επικάθεται στα κρύα τζάμια του αυτοκινήτου τα θολώνει. Αντίστοιχα, η ανάσα μας «πέφτει» στα κρύσταλλα και προκαλεί επιπλέον θάμπωμα.

Οι συνηθισμένες τακτικές ενάντια στα θολωμένα τζάμια είναι το καλοριφέρ στο φουλ, καθώς και το κατέβασμα των παραθύρων. Παρόλα αυτά, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεθαμπώσουν τα κρύσταλλα στο άψε-σβήσε είναι το Air Condition στο ζεστό. Ο λόγος είναι απλός: Το κλιματιστικό ξεραίνει τον αέρα, δουλεύοντας ουσιαστικά ως αφυγραντήρας. Και, αφού δεν υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα του αυτοκινήτου, τα τζάμια παραμένουν καθαρά και… διάφανα.

Πολλά νέα μοντέλα έχουν ξεχωριστή επιλογή για γρήγορο ξεθάμπωμα των τζαμιών, η οποία ενεργοποιεί αυτόματα το Air Condition. Αλλιώς, μπορούμε να βάλουμε τη θερμοκρασία του καλοριφέρ στο επίπεδο που νιώθουμε εμείς άνετα, να πατήσουμε το πλήκτρο του A/C και να επιλέξουμε την εσωτερική ανακύκλωση του αέρα.


Αν το A/C είναι σβηστό για καιρό, αναπτύσσεται μούχλα και βακτήρια

Πολλές φορές μπορεί να παρατηρούμε μία άσχημη μυρωδιά όταν ενεργοποιούμε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν αναπτυχθεί μύκητες και βακτήρια στο σύστημα, τα οποία περνούν μέσα από τα φίλτρα, διαχέονται στην καμπίνα και καταλήγουν στο αναπνευστικό μας σύστημα. Αν δεν χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό συχνά, ή αν έχουμε καιρό να το χρησιμοποιήσουμε, τότε δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Βάζοντας το Air Condition συχνά σε λειτουργία όλο το χρόνο, τότε το ψυκτικό υγρό δεν μένει στάσιμο, δυσχεραίνοντας την ανάπτυξη των μικροοργανισμών. Παράλληλα, πριν φτάσουμε στον προορισμό μας καλό είναι να απενεργοποιούμε το σύστημα κλιματισμού, αφήνοντας παράλληλα για 2 λεπτά ενεργοποιημένο τον ανεμιστήρα, προκειμένου να «φύγει» η υγρασία που έχει συσσωρευτεί στον εξατμιστή του συστήματος. Κάνοντας αυτό, περιορίζουμε την πιθανότητα δημιουργίας δυσάρεστων μυρωδιών και μούχλας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε