Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ACEA: Κανένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ελλάδα!

Διαβάστηκε από 12482 αναγνώστες - 26/7/2021

Ούτε ένα εργοστάσιο παρασκευής αυτοκινήτων στην Ελλάδα, τη στιγμή που στην Ευρώπη υπάρχουν πάνω από 200 και έχει μέχρι κι η γειτονική χώρα των Σκοπίων!

Η Acea είναι ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευών Αυτοκινήτων και έδωσε στη δημοσιότητα ένα διαδραστικό χάρτη με τα  290 κυριότερα εργοστάσια σε Ευρώπη και Ρωσία που κατασκευάζουν αυτοκίνητα, λεωφορεία, επαγγελματικά οχήματα και κινητήρες.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή τη στιγμή εντός της Γηραιάς Ηπείρου σε λειτουργία είναι 185 εργοστάσια, με την πρωταθλήτρια να είναι η Γερμανία με 41 και να ακολουθεί Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία με 30 έκαστος. Στη Ρωσία υπάρχουν 34 εργοστάσια ενώ παρόλο την οικονομική κρίση που χτυπάει την Τουρκία, 17 κατασκευαστές συνεχίζουν να έχουν εκεί τα εργοστάσια τους. Η Ιταλία διαθέτει 22 εργοστάσια, όλα ιταλικών εταιριών, με τη Πολωνία να εξελίσσετε σιγά-σιγά σε μια καινούργια δύναμη στο τομέα της κατασκευής με 16 εργοστάσια.
 
Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε ότι στη χώρα μας δεν λειτουργεί κανένα τέτοιο εργοστάσιο, τη στιγμή που στα γειτονικά Σκόπια υπάρχει ήδη 1 και στη Ρουμανία άλλα 3, χάνοντας έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας και προοπτικών επένδυσης.

Αναλυτικά ο χάρτης εδώ:
https://www.acea.auto/figure/interactive-map-automobile-assembly-and-production-plants-in-europe/

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε