Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βραβεύτηκε ο κινητήρας του Nissan X-Trail
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βραβεύτηκε ο κινητήρας του Nissan X-Trail

1/11/2022

O VC-Turbo επιλέχθηκε ανάμεσα στους 10 καλύτερους κινητήρες και συστήματα πρόωσης στο «Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems 2022».

Άλλη μία διάκριση για τη Nissan

Ο εν λόγω θεσμός που βραβεύει τους κορυφαίους κινητήρες ετησίως από το 1995, επαίνεσε το μοτέρ την ιαπωνικής μάρκας  για την οικονομία καυσίμου που προσφέρει και την βέλτιστη απόδοση ισχύος. Αυτή είναι η 19η διάκριση για τη Nissan και η δεύτερη για τον VC-Turbo, αφού μπήκε στην 10αδα και του China Heart Top 10 Best Engines», λόγω του ότι το X-Trail προσφέρεται στην Κίνα με τον ίδιο κινητήρα. Όσον αφορά την λίστα των Wards Variable Compression Turbo των 1,5 λίτρων διαγωνίστηκε με άλλους 29 κινητήρες σε καθημερινές μετακινήσεις και απαιτητικά ταξίδια με κριτήρια την  ιπποδύναμη, ροπή, θόρυβο, οικονομία καυσίμου, συγκριτικές προδιαγραφές και εφαρμογές νέας τεχνολογίας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το νέο Νissan X-Trail με τον βραβευμένο κινητήρα

Tο νέο Nissan X-Trail ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της μάρκας που στις τρεις προηγούμενες γενιές του πούλησε 7.000.000 μονάδες, ωστόσο πλέον μπαίνει στην ηλεκτρική του εποχή, αφού θα προσφέρεται μόνο σε ήπια υβριδική και full υβριδική έκδοση. Από την πλευρά του ο VC-Turbo είναι ένας 3κύλινδρος, ήπια υβριδικός (12V) 1.500άρης turbo κινητήρας με ισχύ 163 άλογα και 300 Nm ροπής που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Xtronic, το οποίο μεταφέρει την κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς. Το πλεονέκτημα του είναι ότι έχει ικανότητα του να πετυχαίνει αυτόματα μεταβλητή συμπίεση μεταξύ 8:1 και 14:1. Αυτό επιτυγχάνεται με την κίνηση ενός μηχανισμού που αλλάζει το μήκος της διαδρομής του εμβόλου ανάλογα με τη ζήτηση ισχύος. Στην full υβριδική έκδοση, ο εν λόγω κινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια κινώντας τη σχετική γεννήτρια.
 

Ευχαριστημένοι στη Nissan

H διάκριση ήρθε με επαίνους από τους κριτές που χαρακτήρισαν τον VC-Turbo ως αξιοσημείωτο, καινοτόμο, ευχάριστο στην οδήγηση, στην κίνηση ή στον αυτοκινητόδρομο, ενώ ο Yorihisa Tsuchiya, o επικεφαλής μηχανικός της τόνισε πως: «Αυτός ο κινητήρας είναι το επιστέγασμα πολλών δεκαετιών δουλειάς στη Nissan και είμαι πολύ περήφανος που λαμβάνω αυτό το βραβείο από το Wards. Ελπίζουμε ότι ο κινητήρας VC-Turbo θα κάνει την οδήγηση ακόμα καλύτερη για τους πελάτες μας,  σε πολλές αγορές, σε όλο τον κόσμο».

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε