Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έρχονται τεχνολογίες 4G της Huawei σε μοντέλα του VW Group

9/7/2021

Συμφωνία με την γνωστή πάροχο τεχνολογιών, Huawei, υπέγραψε ο Volkswagen Group, προκειμένου ασύρματες υπηρεσίες 4G να ενσωματωθούν σε 30 εκατομμύρια μοντέλα του Ομίλου.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν πρέπει να προσφέρουν μόνο ευχάριστη και ασφαλή οδική συμπεριφορά. Αντιθέτως, μεταξύ των «υποχρεώσεών» τους είναι και εξασφάλιση μίας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο εσωτερικό μέσα από προηγμένες τεχνολογίες του συστήματος infotainment. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Όμιλος Volkswagen υπέγραψε deal με την Huawei, ούτως ώστε να έχει πρόσβαση σε τεχνολογίες και διπλώματα ευρεσιτεχνίας υπηρεσιών 4G της κινεζικής εταιρείας. Μάλιστα, πρόκειται για μία συμφωνία-τομή στον χώρο της αυτοκίνησης, καθώς ποτέ στο παρελθόν η Huawei δεν είχε αναπτύξει τέτοιου μεγέθους συνεργασία. Σε αρχικό στάδιο, υπηρεσίες ασύρματης συνδεσιμότητας 4G θα αποκτήσουν γύρω στα 30 εκατομμύρια οχήματα του Ομίλου.

Mεταξύ των «υποχρεώσεών» των σύγχρονων αυτοκινήτων είναι και εξασφάλιση μίας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο εσωτερικό μέσα από προηγμένες τεχνολογίες του συστήματος infotainment.

Mεταξύ των «υποχρεώσεών» των σύγχρονων αυτοκινήτων είναι και εξασφάλιση μίας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο εσωτερικό μέσα από προηγμένες τεχνολογίες του συστήματος infotainment.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογιών (Information Communication Technology) χορήγησε σε έναν από τους προμηθευτές μας άδεια πρόσβασης σε τυποποιημένα βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για επικοινωνίες», τόνισε ο Όμιλος VW σε σχετική δήλωση και προσέθεσε: «Αυτή η συμφωνία στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι ένα μοντέλο για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ολοένα και στενότερη συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας αυτοκινήτων και της βιομηχανίας πληροφοριών και επικοινωνιών».
 
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Huawei είναι ο μεγαλύτερος πάροχος βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες επικοινωνιών 4G και 5G στην κινεζική αγορά. Στόχος της είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητες και να εφαρμόσει τις τεχνολογίες στο άμεσο μέλλον και σε αυτοκίνητα. Η εταιρεία σκοπεύει να παράγει διπλώματα ευρεσιτεχνίας που θα της αποφέρουν μέχρι το 2024 έσοδα άνω του 1 δις δολαρίων. Εκτός αυτού, φιλοδοξία της Huawai είναι να δημιουργήσει αυτοκίνητα πλήρως αυτόνομα, χωρίς την παρουσία οδηγού, έχοντας επενδύσει 1 δις δολάρια σε έρευνες πάνω στην τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων και αυτόνομης οδήγησης.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε