Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Φορτιστές για ηλεκτρικά ακόμα και στα καράβια!

Φορτιστές για ηλεκτρικά ακόμα και στα καράβια!

4/5/2022

Εν αναμονή του καλοκαιριού, πλέον τα καράβια θα εφοδιάζονται με φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε αυτά να καταφτάνουν στο λιμάνι των ελληνικών νησιών πλήρως φορτισμένα!

Η Ελλάδα διευρύνει το δίκτυο φορτιστών της και στα πλοία

Η χώρα μας οδεύει με γοργά βήματα προς την ηλεκτροκίνηση και για το λόγο αυτό τα περισσότερα πλοία των ελληνικών νησιών αναμένεται να εξοπλιστούν με φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το τουριστικό κοινό που πλέον θα φτάνει στα λιμάνια με γεμάτες τις μπαταρίες τους.

Με γεμάτες μπαταρίες θα φτάνουν πλέον στα ελληνικά νησιά

Η νέα πρωτοβουλία αναμένεται να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη διεύρυνση του δικτύου φόρτισης της χώρας, αρκετά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τη σταδιακή αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων. Από την άλλη, έρχεται να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πολλοί Έλληνες και ξένοι οδηγοί που πραγματοποιούσαν συχνά δρομολόγια στα νησιά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τα πλοία της γραμμής είτε για επαγγελματικές υποχρεώσεις είτε για τουριστικούς σκοπούς.

Πληρώντας όλες τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας

Βέβαια μία τέτοια κίνηση δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού ήδη εφαρμόζεται στις Σκανδιναβικές χώρες από όπου έρχεται και η εν λόγο τεχνογνωσία. Τα συστήματα φόρτισης που θα τοποθετηθούν σύντομα στα επιβατηγά πλοία, θα πληρούν όλες τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, ειδικά για εγκατάσταση σε κατάστρωμα αυτοκινήτων και αίθουσες ελέγχου. Παράλληλα, μέσω ενός ειδικού λογισμικού θα «επικοινωνούν» συνεχώς με το σύστημα διαχείρισης καυσίμων των πλοίων, όπως και στα αντίστοιχα συστήματα ασφαλείας, προειδοποίησης και συναγερμού. Μάλιστα, θα προειδοποιούν απευθείας το πλήρωμα  για ενδεχόμενη δυσλειτουργία ή κίνδυνο, αποφεύγοντας ατυχήματα που σχετίζονται με πυρκαγιά ή έκρηξη.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε