Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Φορτιστής Τerra(ς): Με 15 λεπτά φόρτιση, πλήρης αυτονομία (video)

Φορτιστής Τerra(ς): Με 15 λεπτά φόρτιση, πλήρης αυτονομία (video)

Διαβάστηκε από 5553 αναγνώστες - 29/10/2021

Νέο ταχυφορτιστή παρουσίασε ελβετική εταιρία, που θα λύσει το πρόβλημα της αργής φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού είναι ικανός να φορτίζει πλήρως μια μπαταρία σε 15 λεπτά ή 4 αυτοκίνητα ταυτόχρονα.

Η ηλεκτροκίνηση πουλάει και αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι εκτός από τα αυτοκίνητα εξελίσσονται και τα περιφερειακά συστήματα, που θα κάνουν την μετάβαση προς τα e-αυτοκίνητα πιο εύκολη, καταπολεμώντας τα μειονεκτήματα τους. Μετά το σύστημα πυρόσβεσης που λύνει τα χέρια των πυροσβεστών στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε ηλεκτρικά αυτοκινήτα, πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε από την ABB, ένας ταχυφορτιστής από το «μέλλον», ο Terra 360, που θα φορτίζει το αυτοκίνητο μέχρι ο οδηγός του να παραγγείλει και να πιεί 3 τζούρες καφέ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Σε 3 λεπτά θα δίνει αυτονομία 100χλμ, σε 15 θα γεμίζει όλη την μπαταρία

Ο ταχυφοριστής Terra 360, όπως δηλώνει και το όνομα του, θα παρέχει ισχύ μέχρι 360kW και σύμφωνα με την εταιρία κατασκευής τους, θα μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, σε 15 λεπτά το πολύ, ενώ με μόλις 3 λεπτά φόρτιση θα δίνει αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Για να καταλάβεις την ισχύ του ταχυφορτιστή, σκέψου ότι ένα οικιακό wallbox δίνει μέχρι 11κW, ενώ ο κορυφαίος ταχυφορτιστής της Tesla δίνει 250kW.


Θα μπορούν να φορτίζουν μέχρι 4  αυτοκίνητα ταυτόχρονα

Eνα ακόμα εκπληκτικό χαρακτηριστικό του Terra 360 είναι ότι θα μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα μέχρι 4 αυτοκίνητα, αυξάνοντας έτσι τις διαθέσιμες θέσεις φόρτισης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της ABB, Eike Christian Meuter, όταν φορτίζουν 4 αυτοκίνητα, η ισχύς θα μοιράζεται ισομερώς ανάμεσα στα όχημα, με το καθένα να λαμβάνει 90kW.


Η οθόνη του φορτιστή θα είναι εύκολα προσβάσιμη ακόμα κι από άτομα σε αναπηρικό καροτσάκι

Σκεφτόμενη τους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, η ABB σχεδίασε με τέτοιο τρόπο τον φορτιστή, ώστε η οθόνη του να είναι εύκολα προσβάσιμη ακόμα κι από άτομα που είναι καθισμένα σε αναπηρικά καροτσάκια. Ταυτόχρονα θα  προσφέρει δυνατότητες εξατομίκευσης στο σχεδιασμό της αντλίας, η οποία θα μπορεί να φέρει εταιρικά λογότυπα ή διαφημιστικά βίντεο.
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε