Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

GV60: Ηλεκτρικό SUV από την Genesis

Διαβάστηκε από 7533 αναγνώστες - 19/8/2021

Η Genesis, η premium μάρκα του ομίλου Hyundai, παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP.

Μετά την Hyundai και την Kia, με τα Ioniq 5 Kia EV6 αντίστοιχα, η Genesis φέρνει στο φώς της δημοσιότητας τη δική της πρόταση πάνω στην ηλεκτροκίνηση με το Genesis GV60.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Το SUV βασίζεται στην ειδική για την ηλεκτροκίνηση πλατφόρμα E-GMP του ομίλου Hyundai. To αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη φιλοσοφία Athletic Elegance της εταιρίας, με την απόσταση από το έδαφος να είναι μικρή, να υπάρχει έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος και μια σταθερή αεροτομή στο χείλος του πορτμπαγκάζ.

Το μπροστινό μέρος φέρει προβολείς «Quad Lamps», σήμα κατατεθέν της εταιρίας, με το καπό να φτάνει μέχρι τα φτερά ενώ χαμηλά στον προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί μια μάσκα σχήματος ασπίδας, που εκτός από αισθητικούς σκοπούς, χρησιμεύει και στην ψύξη των μπαταριών. Το GV 60 διαθέτει κάμερες αντί για τους παραδοσιακούς καθρέπτες, ενώ οι λαβές της πόρτας είναι ηλεκτρικές και αναδύονται όταν πλησιάζει ο οδηγός.


To GV60 θα χρησιμοποιεί κάμερες αντί για πλευρικούς καθρέπτες και ότι καταγράφουν θα εμφανίζεται σε οθόνες που βρίσκονται στις δύο πλευρές της μπροστά κολόνας

To GV60 θα χρησιμοποιεί κάμερες αντί για πλευρικούς καθρέπτες και ότι καταγράφουν θα εμφανίζεται σε οθόνες που βρίσκονται στις δύο πλευρές της μπροστά κολόνας

 
Στη καμπίνα του αυτοκινήτου συναντάμε αρκετές ενδιαφέρουσες πινελιές. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής του infotainment σχηματίζουν μια ενιαία οθόνη, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ο κλασικός περιστροφικός διακόπτης επιλογής λειτουργιών και ο διακόπτης «Crystal Sphere» ενώ έχει δανειστεί και στοιχεία από το G80.
 
Αν και δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνηση, πιθανότατα θα δούμε το GV60 να εφοδιάζεται με μπαταρίες 58 και 77,4 kWh, όπως το  Ioniq 5 και EV6.
 
"Το GV60, το πρώτο της Genesis σε ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα, θα προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία ως πολυτελές ηλεκτρικό όχημα που βασίζεται στη μοναδική μας ταυτότητα και την κορυφαία μας εξυπηρέτηση πελατών ", δήλωσε ο Dominique Boesch, διευθύνων σύμβουλος της Genesis Motor Europe.
 
Μέσα στους επόμενους μήνες η Genesis υποσχέθηκε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το GV60 όπως τιμή, απόδοση και αυτονομία.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε