Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Η VW υποσχέθηκε πως θα φτιάξει άμεσα τα προβλήματα με το infotainment
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η VW υποσχέθηκε πως θα φτιάξει άμεσα τα προβλήματα με το infotainment

28/11/2022

Τις δυσλειτουργίες που έχουν εντοπιστεί στο σύστημα infotainment της Volkswagen υποσχέθηκε να διορθώσει γρήγορα η εταιρεία, με δηλώσεις του επικεφαλής της μάρκας, Thomas Schäfer.

Ο λόγος για το MIB3

Το ντεμπούτο του Golf 8ης γενιάς ακολουθήθηκε από κάποια λειτουργικά προβλήματα του infotainment, το οποίο στην πορεία των ετών τοποθετήθηκε και σε άλλα αυτοκίνητα τόσο της VW όσο και σε μοντέλα των Skoda και CUPRA. Η λύση σε αυτά τα προβλήματα θα δοθεί και μάλιστα σύντομα, όπως υποσχέθηκε ο επικεφαλής της Volkswagen, Thomas Schafer.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Επιβεβαίωσε το πρόβλημα ο CEO της VW

Με δηλώσεις που πραγματοποίησε σε Μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, ο Διευθύνων Σύμβουλος παραδέχτηκε ότι είχαν γίνει λάθη με το σύστημα infotainment MIB3. «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε», είπε αρχικά ο Schäfer και συνέχισε. «Έχουμε σχόλια από πελάτες, έχουμε σχόλια και από δημοσιογράφους που μας λένε, ‘ξέρεις ότι αυτό δεν είναι καλό. Πρέπει να το βελτιώσετε’».

Μέσα στο χειμώνα η διόρθωση των προβλημάτων

Ως αποτέλεσμα η VW θα αρχίσει να διορθώνει τα προβλήματα εντός του χειμώνα. Πιο συγκεκριμένα ο Schäfer ανέφερε ότι το νέο λογισμικό 3.0 είναι καθ' οδόν και μέσω αυτού θα διορθωθούν όλες οι δυσλειτουργίες. Παράλληλα, το infotainment θα γίνει πολύ πιο γρήγορο, ενώ θα προστεθούν και νέες εφαρμογές.

Μεγαλύτερη ποιότητα σε υλικά της καμπίνας

Πέραν του λογισμικού ο Schäfer γνωστοποίησε ότι τα υλικά στα οχήματα της VW, όπως τα κουμπιά αφής στα τιμόνια της, θα βελτιωθούν ή θα αλλάξουν εξολοκλήρου. Αυτό, ωστόσο, θα πάρει περισσότερο χρόνο και θα τα δούμε στα οχήματα από το 2024, αν και ένα αναθεωρημένο τιμόνι θα εισαχθεί στο Tiguan τον επόμενο χρόνο.   

«Δε θα επαναληφθούν ανάλογα προβλήματα»

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Schäfer είπε με βεβαιότητα ότι στο μέλλον δε θα υπάρξουν ανάλογα προβλήματα. Σε αυτό θα συμβάλουν δύο πράγματα. Αφενός το συμβούλιο της εταιρείας συνεδριάζει πλέον κάθε μήνα για να ελέγχει την πρόοδο των βελτιώσεων στο σύστημα ψυχαγωγίας. Αφετέρου η εταιρεία αλληλεπιδρά με τους πελάτες της για να μαθαίνει από εκείνους τα προβλήματα και όχι από τους δοκιμαστές που εργάζονται για αυτή. Μάλιστα ο CEO αποκάλυψε πως η VW ζητά τη γνώμη από πολλούς ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων, ώστε να μπορεί να καθιστά τα συστήματα όσο το δυνατόν πιο εύχρηστα για όλους.  

Ο λόγος για το MIB3.
Επιβεβαίωσε το ζήτημα ο CEO της VW.
Μέσα στο χειμώνα η διόρθωση των προβλημάτων.
Μεγαλύτερη ποιότητα σε υλικά της καμπίνας μελλοντικά.
«Δε θα επαναληφθούν ανάλογα προβλήματα», υποσχέθηκε ο Thomas Schafer.
Τελικά η μπόλικη τεχνολογία στα αυτοκίνητα είναι για καλό ή για κακό;    

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε