Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ηλεκτρικό crossover με 700 χλμ. αυτονομία φέρνει η VW

Ηλεκτρικό crossover με 700 χλμ. αυτονομία φέρνει η VW

9/12/2022

Ένα καινούργιο ηλεκτρικό crossover με βάση την πλατφόρμα ΜΕΒ+ και αυτονομία 700 χιλιομέτρων ετοιμάζει η Volkswagen

Επένδυση 460 εκατ. ευρώ στα ηλεκτρικά

Η Volkswagen θα «ρίξει» 460 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό να ετοιμάσει το εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 με το ID.3, που βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, αλλά από κει και πέρα θα υπάρξουν και αλλά ενδιαφέρονται μοντέλα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Καινούργιο crossover θα «πατάει» στην πλατφόρμα ΜΕΒ+

Όπως γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Thomas Schafer, το ηλεκτρικό hatchback θα ακολουθηθεί από ένα crossover που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το όνομά του, αλλά θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB+. Η τελευταία είναι μία εξέλιξη της ΜΕΒ, που θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και γρηγορότερους χρόνους φόρτισης χάρη στη δυνατότητα να φορτίζει έως και 200 kW.

Με 700 χλμ. αυτονομία

Το βασικό πλεονέκτημα της πλατφόρμας MEB+ θα είναι οι νέες μπαταρίες, που θα προσφέρουν αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα, κάτι που θα δούμε και στο προαναφερόμενο crossover. Σύμφωνα με όσα είπε ο Schafer: «Το νέο μοντέλο θα συμπληρώνει ιδανικά τα ID.4 και ID.5. Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά και να προσφέρουμε στους πελάτες μας οχήματα υψηλής ποιότητας που περιμένουν από εμάς».

10 ηλεκτρικά μέχρι το 2026

Μελλοντικά θα κυκλοφορήσουν επιπλέον πληροφορίες για το νέο crossover. Μέχρι τότε αξίζει να αναφερθεί πως η VW σκοπεύει να παρουσιάσει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ+ έως το 2026, συμπεριλαμβανομένου ενός προσιτού ηλεκτρικού με αρχική τιμή περίπου 25.000 ευρώ.   

Επένδυση 460 εκατ. ευρώ στα ηλεκτρικά από τη VW.
Καινούργιο crossover θα «πατάει» στην πλατφόρμα ΜΕΒ+
Έως και 700 χλμ. η αυτονομία του.
10 ηλεκτρικά μέχρι το 2026 από τη VW.
Θεωρείς ικανοποιητική την αυτονομία των 700 χιλιομέτρων;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε