3 φωτογραφίες »

Honda HR-V e:HEV: Mάθαμε για το υβριδικό του σύστημα [+video]

Διαβάστηκε από 2292 αναγνώστες - 29/7/2021

Η Honda μας αποκάλυψε τις προδιαγραφές και το τρόπο λειτουργίας του υβριδικού συστήματος κίνησης που θα τοποθετηθεί στο νέο HR-V e:HEV.

Η ιαπωνική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τη υβριδική μονάδα που θα είναι υπεύθυνη για την κίνηση του νέου HRV e:HEV, που αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά της Ευρώπης στα τέλη του έτους.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Το συγκεκριμένο σύστημα το είχαμε δει για πρώτη φορά στο Honda Jazz, μόνο που στη περίπτωση του HRV έγιναν αρκετές αλλαγές. Η κινητήρια μονάδα συνδυάζει δύο κόμπακτ  ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες που λειτουργούν παράλληλα με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος είναι στους 131 ίππους και η ροπή στα 235 Nm καταφέρνοντας να επιταχύνει το νέο HR-V από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ/ώρα μέσα σε 10,6 δευτερόλεπτα. Σύμφωνά με τα αυστηρά κριτήρια του κύκλο δοκιμών WLTP η μέση κατανάλωση είναι στα 5,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με την εκπομπή των ρύπων να φτάνει στα 122 γραμμ./χλμ. Το όλο σύστημα συνεργάζεται με ένα κιβώτιο μονής σχέσης, χωρίς γρανάζια, με τη λειτουργία του  να μοιάζει σαν ενός CVT.

Σύμφωνα με τη Honda, στο HRV e:HEV τα 0-100χλμ./ ώρα θα έρχονται σε 10,6 δευτερόλεπτα ενώ η κατανάλωση θα είναι στα 5,4 λτ./100 χλμ.

Σύμφωνα με τη Honda, στο HRV e:HEV τα 0-100χλμ./ ώρα θα έρχονται σε 10,6 δευτερόλεπτα ενώ η κατανάλωση θα είναι στα 5,4 λτ./100 χλμ.


Οι μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με το Honda Jazz είναι ο αριθμός των κυψελών της μπαταρίες που έχει αυξηθεί από 48 σε 60, με αποτέλεσμα την ταυτόχρονα αύξηση τη χωρητικότητας και της ηλεκτρικής ισχύς, ενώ οι αλλαγές στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και στο σύστημα διαχείρισης ισχύς (IPU) έφεραν αύξηση και στη ροπή.

To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συναντάμε στο e:HEV είναι ότι τα προγράμματα οδήγησης (Electric Drive, Hybrid Drive και Engine Drive ) μπορούν να εναλλάσσονται αυτόματα, κρίνοντας ποιο mode δίνει την μέγιστη απόδοση με την μικρότερη κατανάλωση ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης του αυτοκινήτου. Στη Ηybrid λειτουργία το αυτοκίνητο προσφέρει «ισορροπημένα» χαρακτηριστικά απόδοσης σε όλους τους τομείς, στη Sport το σύστημα δίνει την πλήρη ισχύ του ενώ η λειτουργία Εcon δίνει έμφαση στην οικονομία. Τέλος ο οδηγός μέσω του κιβωτίου μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία «Β» για μέγιστη ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία η Honda σκοπεύει να εξηλεκτρίσει όλα τα βασικά της μοντέλα στην Ευρώπη έως το τέλος του 2022.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »