Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Honda: Οδήγηση χωρίς χέρια περιλαμβάνουν οι νέες τεχνολογίες
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Honda: Οδήγηση χωρίς χέρια περιλαμβάνουν οι νέες τεχνολογίες

2/12/2022

Η Honda αποκάλυψε τα επόμενα τεχνολογικά της βήματα αναφορικά με τις σουίτες συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η οδήγηση χωρίς χέρια στο τιμόνι.

Ανεβαίνει το τεχνολογικό υπόβαθρο των Honda

Τα νέα χαρακτηριστικά που θα διαθέτουν οι σουίτες συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, Sensing 360 και Sensing Elite, γνωστοποίησε η Honda. Η Honda Sensing 360 βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο, ενώ η Honda Sensing Elite αποτελεί τη ναυαρχίδα στην επόμενη γενιά συστημάτων της Honda.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Θα ελέγχει το αυτοκίνητο η Honda Sensing 360

Ξεκινώντας από τη Honda Sensing 360, θα διαθέτει ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης το οποίο ονομάζεται «Advanced In-Lane Driving with Hands-off Function». Αυτό που θα κάνει είναι να κρατά το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του ενώ παράλληλα ελέγχει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το τιμόνι. Το σύστημα διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να αλλάζει λωρίδα στο αυτοκίνητο.

Θα τσεκάρει την κατάσταση του οδηγού

Μία ακόμα δυνατότητα της σουίτας Honda Sensing 360 είναι, μέσω μίας κάμερας, να παρακολουθεί τον οδηγό και βλέπει αν τα μάτια του είναι ανοιχτά και αν το κεφάλι του είναι στη θέση που πρέπει για να βλέπει το δρόμο. Εάν ο οδηγός δεν μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητο, τότε το σύστημα θα ενεργοποιηθεί για να το κρατήσει κεντραρισμένο στη λωρίδα του, ενώ παράλληλα θα βγάζει ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις για να τραβήξει την προσοχή του οδηγού. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, οι ειδοποιήσεις θα γίνουν πιο έντονες και το γκάζι θα απενεργοποιηθεί για να αποφευχθεί περίπτωση επιτάχυνσης. Εάν δεν λειτουργήσει ούτε αυτό τότε η κόρνα και τα αλάρμ του αυτοκινήτου θα ενεργοποιηθούν καθώς το όχημα θα επιβραδύνει σταδιακά. Το σύστημα μπορεί επίσης να καλέσει αυτόματα βοήθεια. Τέλος, η σουίτα Honda Sensing 360 θα ειδοποιεί τον οδηγό θα οχήματα και ποδηλάτες που πλησιάζουν από πίσω όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε