Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ήρθε το MyAuto και το Audit-Car: Το υποχρεωτικό φακέλωμα αυτοκινήτων

Ήρθε το MyAuto και το Audit-Car: Το υποχρεωτικό φακέλωμα αυτοκινήτων

Διαβάστηκε από 13863 αναγνώστες - 7/12/2021

Αν μέχρι και χθες έβρισκες τρόπο να αποφεύγεις τις υποχρεώσεις σου, για τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και άφηνες χωρίς ασφάλεια το αυτοκίνητο σου, τώρα θα είσαι αναγκασμένος να ακολουθήσεις τους νόμους, αλλιώς θα γεμίζεις με χρέη στην εφορία.

Στην «τσιμπίδα» του κράτους κινδυνεύουν να πιαστούν οι οδηγοί, που είτε δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους είτε παρέλειψαν να το περάσουν ΚΤΕΟ ή να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω 2 εφαρμογών που θα «φακελώνουν» τα οχήματα μας. Συγκεκριμένα, δημιουργούνται δυο νέες εφαρμογές, όπου η MyAuto θα αποτελεί το νέο ψηφιακό «πορτοφόλι» που θα καταχωρούνται πληροφορίες για την άδεια κυκλοφορίας, τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφαλιστική κάλυψη, τα ΚΤΕΟ και την τυχόν ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. Η δεύτερη εφαρμογή Audit-Car θα δίνει πρόσβαση στις ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους, στις ίδιες ακριβώς πληροφορίες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Με ένα κλικ θα ελέγχει τέλη, ασφάλεια και ΚΤΕΟ

Πλέον δεν θα μπορούν να ξεφεύγουν από τις υποχρεώσεις τους, οι «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες οχημάτων στην χώρα μας. Η νέα εφαρμογή Audit-Car θα είναι συνδεδεμένη με πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημοσίου τομέα και ιδίως του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), της Ελληνικής Αστυνομίας και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων, ώστε να μπορούν να διαπιστώνουν αν έχουμε πληρώσει τις υποχρεώσεις μας. Συγκεκριμένα θα μπορεί να ελέγχει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος μας, αν είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από τον απαραίτητο έλεγχο ΚΤΕΟ. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μας πιστώνει αυτόματα με πρόστιμο στην εφορία.
 

Θα μπορούμε να έχουμε οργανωμένες όλες τις υποχρεώσεις για το αυτοκίνητο μας

Η εφαρμογή MyAuto θα αποτελεί το ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» μας, όπου ο κάθε ένας από εμάς θα μπορεί να βλέπει όλα τα στοιχεία που αφορούν το ιδιόκτητο όχημα μας, όπως: α) την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής, β) την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας, γ) την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων, δ) το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα, ε) τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος, στ) τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία, ζ) τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος και η) την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
 

1,2 εκατ. Έλληνες δεν περνάνε ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, 1 στα 4 αυτοκίνητα στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, ενώ συνολικά περίπου 1,2 εκατομμύρια Έλληνες δεν περνάνε ΚΤΕΟ εμπρόθεσμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στους δρόμους αυτοκίνητα εντελώς ακατάλληλα για χρήση, ενώ υπάρχει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ χασούρα στα κρατικά ταμεία. Εδώ να τονίσουμε πως το ποσοστό το οχημάτων που «κόβονται» στους τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ στην χώρα μας προβληματίζει έντονα, αφού μόλις 4,5% (δηλαδή περίπου 5 από τα 100 αυτοκίνητα) απορρίπτονται, ενώ μια ματιά στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους, απογοητεύει από την ακαταλληλότητα τους.
 

Πάνω από μισό εκατομμύριο ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην Ελλάδα

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε