Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hybrid και πάλι Hybrid ή μήπως όχι;

Hybrid και πάλι Hybrid ή μήπως όχι;

10/6/2022

Τα αμιγώς υβριδικά μοντέλα αυτοκινήτων αποδείχθηκαν η μόδα του 2021, αφού καταφέρνουν να συνδυάζουν αρετές όπως ο θερμικός κινητήρας, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα, χαμηλούς ρύπους αλλά και μειωμένη κατανάλωση. Είναι λοιπόν τα hybrid μοντέλα, τα αυτοκίνητα της επόμενης 5ετίας;

υβριδικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά πια στην ζωή μας και κερδίζουν μια-μια τις μάχες με τους υπόλοιπους τύπους αυτοκινήτων. Καταφέρνουν και κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη μάχη των πωλήσεων, έναντι των μη εξηλεκτρισμένων παραδοσιακών επιλογών, αλλά και απέναντι στα ηλεκτρικά, αφού καταφέρνουν να προσφέρουν αυτονομία ηλεκτρικών χιλιομέτρων, χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Τα υβριδικά μοντέλα, διαθέτουν ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα, μαζί με μια μπαταρία. Η μπαταρία δεν έχει ανάγκη φόρτισης με καλώδιο, αφού επαναφορτίζεται χρησιμοποιώντας την κινητική ενέργεια, που ανακτάται κατά το φρενάρισμα και τη συμβολή του κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τα Υβριδικά πούλησαν περισσότερο από τα diesel το 2021

Σύμφωνα με στοιχεία του Association of European Automobile Manufacturers, τα hybrid αυτοκίνητα ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τις πωλήσεις των μοντέλων diesel. Συγκεκριμένα, ο ACEA ανακοίνωσε πως πουλήθηκαν 1.901.239 αυτοκίνητα hybrid στην Ευρώπη το 2021, έναντι 1.901.191 diesel. Ναι, μπορεί η διαφορά να είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τις πωλήσεις του 2020, θα καταλάβει πως οι εποχές αλλάζουν! Το 2020 τα Hybrid είχαν πουλήσει σε όλη την Ευρώπη 1.1 εκατομμύρια αυτοκίνητα και έφτασαν τα 1.9 εκατομμύρια, ενώ στα diesel έγινε το ακριβώς ανάποδο, αφού το 2020 είχαν ταξινομηθεί 2.77 εκατομμύρια και έπεσαν στα 1.901.191. 

Τα Hybrid μειώνουν την κατανάλωση και προσφέρουν κέρδος

Η τεχνολογία των υβριδικών κινητήρων προσφέρει και τις αρετές της ηλεκτροκίνησης, αλλά και την άνεση των θερμικών κινητήρων. Ανάλογα το μοντέλο, έχεις στην διάθεση σου ηλεκτρικά χιλιόμετρα αυτονομίας, που μπορούν να σου προσφέρουν αρκετή μείωση στην κατανάλωση του καυσίμου. Εδώ θα πρέπει να ξαναπούμε, πως η μπαταρία του υβριδικού συστήματος δεν έχει ανάγκη φόρτισης, αφού το σύστημα πέδησης και κινητήρας εσωτερικής καύσης, έχουν αναλάβει αυτό τον ρόλο. 

Είναι η ιδανική λύση μέχρι την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Η ζωή με ένα υβριδικό μοντέλο είναι η πιο σωστή επιλογή πριν την ηλεκτροκίνηση. Ουσιαστικά σε προετοιμάζει για τη νέα εποχή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εκπέμπει λιγότερους ρύπους και κυκλοφορεί ελεύθερο στον Δακτύλιο. 

Τα υβριδικά μοντέλα δεν θα χάσουν την αξία τους

Οι έρευνες αναφέρουν πως τα επόμενα χρόνια που θα επικρατήσει η ηλεκτροκίνηση, οι υπόλοιποι τύποι των αυτοκινήτων θα χάσουν την αξία τους. Πράγμα λογικό αν το καλοσκεφτεί κανείς, αφού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα επικρατήσουν σε όλο τον κόσμο και η εξέλιξη τους θα είναι τέτοια, όπου τα υπόλοιπα θα μοιάζουν ως «παλαιολιθικής» τεχνολογίας. Αυτό όμως στην κατηγορία των hybrida, δεν θα συμβεί. Κι αυτό, γιατί ο συνδυαστικός χαρακτήρας τους (θερμικός κινητήρας+ηλεκτροκινητήρας χωρίς ανάγκες φόρτισης) θα προσφέρει σχεδόν όλα τα οφέλη και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και παράλληλα δεν θα ρυπαίνει και το περιβάλλον. Έτσι λοιπόν, η αξία τους θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.


 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε