Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Μεταχειρισμένο «εδώ & τώρα» ή νέο σε ένα 6μηνο και βάλε;

Μεταχειρισμένο «εδώ & τώρα» ή νέο σε ένα 6μηνο και βάλε;

Διαβάστηκε από 1183 αναγνώστες - 28/11/2022

Τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα είναι είδος προς εξαφάνιση, τα μεταχειρισμένα «φεύγουν»... αέρας. Εσύ θα πάρεις μεταχειρισμένο σε τιμή καινούργιου, με κίνδυνο να έχει γυρισμένα χιλιόμετρα, ή θα περιμένεις ένα 6μηνο και βάλε για να πάρεις «του κουτιού»;

Τα 2 βασικά μειονεκτήματα των μεταχειρισμένων

Η έλλειψη ημιαγωγών έχει φέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην παράδοση καινούργιων αυτοκινήτων, προκαλώντας μία αναστάτωση στην αγορά. Ο κόσμος ψάχνει να πάρει νέο αυτοκίνητο, οι εταιρείες δίνουν μεγάλους χρόνους παράδοσης 6 μηνών και βάλε, με αποτέλεσμα αρκετοί να στρέφονται στην εύκολη και άμεση λύση, τα μεταχειρισμένα.
 
Ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα με την περίπτωσή τους; Η ανάγκη για αγορά «εδώ και τώρα» φέρνει και άνοδο στις τιμές, έως και 20-25%. Σε πολλές περιπτώσεις, δηλαδή, μπορεί να το αγοράζεις σχεδόν σε τιμή καινούργιου! Σε όλα αυτά, προσθέστε ότι τα μοντέλα προ του 2017 δύσκολα να είναι εξοπλισμένα με τις σύγχρονες τεχνολογίες για τον περιορισμό της κατανάλωσης. Από την ήπια υβριδική τεχνολογία και το εξελιγμένο start/stop, μέχρι το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, μελλοντικά θα πληρώσεις περισσότερα σε καύσιμο από όσα γλιτώσεις από την αγορά μεταχειρισμένου.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Εισαγόμενο ή από Ελλάδα; Και αν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα;

Γενικότερα, βέβαια, η αγορά των μεταχειρισμένων είναι κάπως παρεξηγημένη. Δεν μιλάμε για μία λανθασμένη επιλογή, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έβρισκες αξιόπιστα μοντέλα, με λίγα χιλιόμετρα, τα οποία και έκαναν την δουλειά τους. Πλέον, λόγω της μεγάλης ζήτησης, έχουν αυξηθεί εισαγόμενα μεταχειρισμένα, μαζί με εκείνα της εγχώριας αγοράς. Ο έλεγχος των όσων έρχονται από το εξωτερικό είναι δυσκολότερος, καθώς προτού φτάσουν στο τελωνείο πιθανώς να έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα, άρα αν δείτε μεταχειρισμένο 5ετίας με 100.000 χλμ. ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Κίνδυνος που μπορεί να σχετίζεται με πιθανές ζημιές, οι οποίες ειδικά σε ένα diesel εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα.

Πιο ασφαλής με μεταχειρισμένο εταιρείας

Για όσους επιμείνουν στην άμεση αγορά και δεν μπορούν να περιμένουν μήνες, υπάρχει η λύση του «ντόπιου» από επίσημες αντιπροσωπείες. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει η ασφάλεια της εργοστασιακής εγγύησης και το «όνομα», καθώς η εταιρεία βάζει την... υπογραφή της στο προϊόν που σου πουλάει.
 
 
Στα «σίγουρα» με καινούργιο ή «βλέπουμε» με μεταχειρισμένο
  • Δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα, στο καλό σενάριο 6+ μήνες αναμονής
  • Έχουν αυξηθεί τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα
  • Πριν το τελωνείο «γυρίζουν» τα χιλιόμετρα
  • Υπάρχει η λύση μεταχειρισμένου από τις επίσημες αντιπροσωπείες
 
Εσύ τι κάνεις αν θες αυτοκίνητο; «Εδώ και τώρα» μεταχειρισμένο σχεδόν όσο καινούργιο, χωρίς να ξέρεις τι παίρνεις, μεταχειρισμένο από ελληνική αντιπροσωπεία ή καινούργιο όποτε έρθει;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε