Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα ΒΜW X1: Από 36.920 ευρώ στην Ελλάδα
15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα ΒΜW X1: Από 36.920 ευρώ στην Ελλάδα

11/7/2022

Η BMW X1 3ης γενιάς παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στη χώρα μας κι από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε για το δυναμικό παρουσιαστικό της και τις ολοκαίνουργιες τεχνολογίες που διαθέτει, με την τιμή της να είναι άκρως ανταγωνιστική.

Από 36,920 ευρώ στην Ελλάδα

Η τρίτη γενιά της BMW X1 είναι γεγονός, με την ελληνική αντιπροσωπεία να την παρουσιάζει σε μια ιδιαίτερη τελετή, 3 μήνες πριν διατεθεί προς πώληση. Η εταιρία έχει βάλει σαν στόχο να πουλήσει πάνω από 1,4 εκ μοντέλα παγκοσμίως, ενώ θέλει να υπερκαλύψει τις πωλήσεις των δυο προηγούμενων γενιών στη χώρα μας, που έφτασαν συνολικά τα 10.000 αντίτυπα. Εμείς βρεθήκαμε στην παρουσίαση και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Επιβλητική εμφάνιση, μεγαλύτερες αναλογίες

Η νέα ΒΜW X1 είναι πιο επιθετική, με έντονες γωνίες, μυώδεις επιφάνειες και στιβαρή όψη, χωρίς όμως να χάνει την αισθητική της ταυτότητα που την κάνει άμεσα αναγνωρίσιμη. Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου μεγάλωσαν, με το μήκος του να φτάνει τα 4,5 μέτρα, 5 εκατοστά περισσότερα από το προκάτοχο του, το πλάτος τα 1,85 μέτρα (+2,4 εκ) και το ύψος τα 1,64 μέτρα, ενώ οι διάφορες παραλλαγές εξωτερικής σχεδίασης έρχονται να καλύψουν ιδιαίτερες προτιμήσεις.



Μπροστά ξεχωρίζουν η μεγαλοπρεπής μάσκα και οι τρισδιάστατοι προβολείς LED, με τους εντυπωσιακούς αεραγωγούς στον προφυλακτήρα και τις ζάντες ιδιαίτερης σχεδίασης να συμπληρώνουν την επιβλητική εικόνα. Το πίσω τμήμα του SUV ακολουθάει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, με τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα να δημιουργούν μια φωτεινή υπογραφή που εναρμονίζεται με το αισθητικό DNA της BMW.
 

Hi-tech διάκοσμος και μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ

Η καμπίνα της BMW X1 ακολουθεί τα μονοπάτια των μεγαλύτερων μοντέλων της εταιρίας, τόσο σε ποιότητα κατασκευής όσο και σε τεχνολογία. Συγκεκριμένα απόκτησε έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα, με το BMW Curved Display να υπόσχεται μια αναβαθμισμένη εμπειρία στο χρήστη. Το σύστημα αποτελείται από ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μια οθόνη αφής 10,7 ιντσών μέσα σε κοινό πλαίσιο, με το λογισμικό Operating System 8 να προσφέρει έλεγχο μέσω αφής και φωνής, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και τον προσωπικό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant με πρόσθετες δεξιότητες.



Τα φυσικά κουμπιά έχουν μειωθεί αρκετά, με σχεδόν όλες τις λειτουργίες να περνάνε μέσα από το infotainment. Ο πίσω χώρος της νέας BMW X1 περιλαμβάνει τρία καθίσματα πλήρους μεγέθους που προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη άνεση (χάρη και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο), με τις πλάτες τους να μπορούν να αναδιπλώνονται ή να ρυθμίζονται σε διαφορετική γωνία. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 35 λίτρα σε σχέση με τη 2η γενιά, φτάνοντας τα 540 σε 5θεσια διάταξη και τα 1.600 λίτρα σε 2θεσια, ενώ αυξημένο κατά 65 κιλά (1.500 συνολικά) είναι και το βάρος του μοντέλου

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε