Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan E-Power: Τι είναι και πως λειτουργεί;

Nissan E-Power: Τι είναι και πως λειτουργεί;

26/10/2022

Το σύστημα E-Power της Nissan φέρνει την επανάσταση στον υβριδισμό. Μια πολύ καινοτόμα ιδέα της Ιαπωνικής βιομηχανίας της Nissan, φέρνει αλλαγές στην κατηγορία των hybrid, όπως την είχαμε συνηθίσει μέχρι και σήμερα. Τι είναι και πως λειτουργεί λοιπόν;

Το E-Power συνδυάζει στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων

Το E-Power της Nissan είναι ένα σύστημα υβριδισμού, λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Καταφέρνει να προσφέρει στον οδηγό όλα τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ ουσιαστικά είναι ένα υβριδικό αυτοκίνητο. Και όχι, δεν μοιάζει με κανένα άλλο υβριδικό σύστημα που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με το E-Power της Nissan καις λιγότερο κι από diesel

Το νέο Nissan Qashqai είναι εφοδιασμένο με το σύστημα E-Power. Στην πρόσφατη δοκιμή μας με το μοντέλο, οι μετρήσεις του είχαν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με το σύστημα E-Power το νέο Nissan Qashqai έκαψε 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στην πόλη, 7 λίτρα στο ταξίδι, με μέση κατανάλωση 6.1 λίτρα. 

Υβριδικό που λειτουργεί σαν ηλεκτρικό

Το σύστημα E-Power αποτελείται από μια μπαταρία υψηλών επιδόσεων, έναν τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα μεταβλητής συμπίεσης 1.5 λίτρων, 156 ίππων, μια γεννήτρια ισχύος, έναν μετατροπέα και έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW ισχύος. Ο βενζινοκινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια, την οποία μπορεί να μεταδώσει στην μπαταρία, αλλά και στον ηλεκτροκινητήρα. Το αποτέλεσμα τους συστήματος αυτού, είναι 190 ίπποι και 330 Nm ροπής.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε