Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

«Ντου» της αστυνομίας στους... μάγκες της ΛΕΑ, «ξηλώθηκαν» πινακίδες

6/7/2021

Η παραβατική συμπεριφορά με την καταπάτηση της ΛΕΑ στην Αθηνών-Κορίνθου συνεχίστηκε, οι εκτεταμένες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο, έφεραν αφαιρέσεις πινακίδων, άδειας και διπλώματος για 226 οδηγούς.

Ένα ζήτημα που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό είναι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Πρόκειται για μία παράβαση αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα (60) ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Οι τροχονομικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο αυτό οι ειδικές δράσης της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στις 4/7 έπιασαν... λαβράκι. Πιο συγκεριμένα,  βεβαιώθηκαν συνολικά -226- παραβάσεις, εκ των οποίων οι -180- μέσω Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών (κάμερες) και -46- κατά την πραγματοποίηση επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων. Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.
 
Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε