Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ο Δεκέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας να αγοράσεις μεταχειρισμένο

Ο Δεκέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας να αγοράσεις μεταχειρισμένο

Διαβάστηκε από 1549 αναγνώστες - 13/12/2022

Υπάρχει σωστό και λάθος χρονικό σημείο να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Κι όμως υπάρχει! Ο Δεκέμβριος παραδοσιακά είναι ο καλύτερος μήνας να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Γιατί συμβαίνει αυτό όμως;

Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή

Υπάρχουν διάφοροι κανόνες που θα πρέπει να προσέξεις όταν πας να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν να κάνουν, με τον έλεγχο που πρέπει να κάνουμε στο αυτοκίνητο, για να διαπιστώσουμε την χρήση που του έχει γίνει. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί με το κατάλληλο χρονικό διάστημα, για να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ο φόβος των ιδιοκτητών

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν αποφασίσει στο 2ο μισό της χρονιάς, να πουλήσουν το αυτοκίνητο τους, έχουν έναν φόβο. Ποιος είναι αυτός;
Τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους, όλοι θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς!

Πέφτουν οι τιμές όσο ο χρόνος πλησιάζει

Αν τσεκάρεις για καιρό ένα αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει, θα δεις ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων ρίχνουν λίγο την τιμή τους, τον Δεκέμβριο. Βλέπεις, όσο πιο πολύ πλησιάζουν οι γιορτες των χριστουγέννων, τόσο πιο πολύ ανησυχούν. Αν το αυτοκίνητο δεν πουληθεί μέχρι το τέλος του μήνα, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς. Για να δελεάσουν λοιπόν τους υποψήφιους αγοραστές, ρίχνουν την τιμή τους και είναι πιο δεκτικοί σε παζάρια, μήπως καταφέρουν να το δώσουν!

Αν δεν τα καταφέρουν η τιμή ανεβάινει ξανά τον Ιανουάριο

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ιδιοκτήτης τελικά δεν κατάφερε να πουλήσει το αυτοκίνητο του, μπήκε η νέα χρονιά και αναγκαστικά πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς. Σε αυτή την περίπτωση, σχεδόν όλοι ανεβάζουν την τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Ο λόγος είναι απλός!
Πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας, και ουσιαστικά τα προσθέτουν στην τιμή πώλησης για να μεταφέρουν το κόστος στο νέο ιδιοκτήτη. 

Ο Καλός και ο Κακός μήνας

Υπάρχει λοιπόν και καλός και κακός μήνας να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Μέσα στον Δεκέμβριο θα βρεις ευκαιρίες με λίγο χαμηλότερη τιμή και διάθεση διαπραγμάτευσης, ενώ ο Ιανουάριος σίγουρα είναι μήνας που θα δεις ανεβασμένες τιμές στους πιο πολλούς. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε