Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιες επιφάνειες είναι εστίες μόλυνσης COVID στο αυτοκίνητο;

Ποιες επιφάνειες είναι εστίες μόλυνσης COVID στο αυτοκίνητο;

Διαβάστηκε από 5805 αναγνώστες - 17/1/2022

Πολλοί είναι πλέον που έχουν γυρίσει την πλάτη στα ΜΜΜ για να αποφύγουν τον συνωστισμό και επιλέγουν πιο συχνά για τις μετακινήσεις τους, το αυτοκίνητο. Αν όμως στο αυτοκίνητο δεν κάνουμε ενδελεχή καθαρισμό, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα υπερμετάδοσης από κάποιες επιφάνειες του.

Ζώντας στους ρυθμούς του COVID, η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει. Μέσα στην καθημερινή προσπάθεια που όλοι κάνουμε για να αποφύγουμε να κολλήσουμε, θα πρέπει να ενταχθεί και ο εξονυχιστικός καθαρισμός του αυτοκινήτου μας, κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε. Μελέτες ήδη απέδειξαν πως ο ιός ζει μέσα στο αυτοκίνητο και μπορούμε να κολλήσουμε από τις επιφάνειες που αγγίζουμε.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μέχρι και 72 ώρες μπορεί να ζήσει ο COVID μέσα στο αυτοκίνητο

Η παραλλαγή Όμικρον είναι η πιο μεταδοτική απ' όσες μεταλλάξεις έχουν εμφανιστεί μέχρι και σήμερα. Μελέτες απέδειξαν πως ο ιός μπορεί να ζει στον αέρα και στις επιφάνειες του αυτοκινήτου για μέρες. Συγκεκριμένα, ο COVID μπορεί να ζήσει έως και 72 ώρες πάνω σε πλαστικά, 48 ώρες σε ανοξείδωτο χάλυβα, 24 ώρες σε χαρτόνι και 4 ώρες σε χαλκό. 

Οι πλαστικές επιφάνειες είναι η Νο1 απειλή μετάδοσης

Στο αυτοκίνητό μας θα βρούμε αμέτρητα πλαστικά μέρη τα οποία μπορεί να ακουμπήσει ο οδηγός ή οι επιβάτες και σίγουρα ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει μετά από κάθε μετακίνηση να είναι ιδιαίτερα σχολαστικός. Στο πλαστικό λοιπόν ο ιός μπορεί να παραμείνει για 3 ολόκληρες ημέρες, γι αυτό θα πρέπει να καθαρίζουμε με πανί από μικροίνες και απολυμαντικό κάθε επιφάνεια, μετά την χρήση του αυτοκινήτου.

Τιμόνι, ταμπλό και χειρολαβές είναι επικίνδυνες

Όσο προσεκτικός και να είναι ο οδηγός αλλά και οι επιβάτες ενός αυτοκίνητου, και τίποτα να μην ακουμπήσουν, το χέρι τους σίγουρα θα πιάσει τις χειρολαβές και να μπει και να βγει από το αυτοκίνητο. Μαζί με το τιμόνι και το ταμπλό, είναι τα πλέον επικίνδυνα πλαστικά σημεία που μπορεί να ζήσει ο COVID.

Χειριστήρια κλιματισμού, παραθύρων και infotainment χρήζουν προσοχής

Άλλα δύο πολύ επικίνδυνα σημεία που μπορεί να μεταδώσουν για 72 ώρες τον ιό, είναι τα χειριστήρια του κλιματισμού, του infotainment αλλά και των παραθύρων. Και τα 3 αυτά σημεία, είναι πολύ πιθανόν να τα αγγίξουμε σε οποιαδήποτε διαδρομή με το αυτοκίνητο μας, και θα πρέπει να τα καθαρίζουμε σχολαστικά, όπως θα πρέπει να κάνουμε γενικά με τις πλαστικές επιφάνειες του αυτοκινήτου μας. 



72 ώρες ζει ο κορονοιός μέσα στο αυτοκίνητο μας!
Υπερμετάδοση από όλες τις πλαστικές επιφάνειες.
Οι χειρολαβές είναι άκρως επικίνδυνες!
Και τα χειριστήρια κλιματισμού, τζαμιών και infotainment μεταδίδουν τον ιό.
Έχεις δει έστω και έναν οδηγό στην Ελλάδα, να καθαρίζει το αυτοκίνητο του τόσο σχολαστικά;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε