Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα το 2023 για το Mazda MX-30 με το Wankel κινητήρα

Πρεμιέρα το 2023 για το Mazda MX-30 με το Wankel κινητήρα

22/11/2022

Τον Γενάρη του 2023 θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του ηλεκτροκίνητου Mazda MX-30, εξοπλισμένο με κινητήρα Wankel ως range extender!

Η επιστροφή του περιστροφικού κινητήρα πλησιάζει

Μετά από πολλά χρόνια προσμονής, η ώρα για να δούμε και πάλι τον Wankel κινητήρα της Mazda να εξοπλίζει κάποιο μοντέλο έφτασε. Αυτό θα γίνει στο νέο σύστημα κίνησης που θα τοποθετηθεί στο υπάρχον ηλεκτρικό, MX-30. Όπως έχει ανακοινωθεί στο παρελθόν, εκεί ο περιστροφικός κινητήρας θα έχει ρόλο range extender, δηλαδή με τη λειτουργία του θα αυξάνει την αυτονομία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, φορτίζοντας την μπαταρία και όχι προσφέροντας κίνησης στους τροχούς.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με αναφορές των ξένων Μέσων, το ντεμπούτο του νέου MX-30 με τον Wankel range extender θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, στο Βέλγιο, στις 13 Ιανουαρίου 2023.

Θα συνδυάζει τα θετικά της ηλεκτροκίνησης και της βενζίνης

Η αυτονομία του ηλεκτρικού MX-30 δεν είναι μεγάλη, αφού η Mazda ανακοινώνει μόλις 200 χιλιόμετρα. Γίνεται όμως σαφές πως με το νέο σύστημα κίνησης θα μπορέσει να ταιριάξει τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, αλλά με την αυτονομία που προσφέρει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε