Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Stellantis: Σύντομα ελλείψεις στις μπαταρίες ηλεκτρικών

Stellantis: Σύντομα ελλείψεις στις μπαταρίες ηλεκτρικών

23/5/2022

Ο CEO του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου για ακόμα μία φορά, υποστηρίζοντας πως σύντομα θα έχουμε ελλείψεις στον εφοδιασμό των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Tavares προειδοποιεί για τα πρώτα προβλήματα

Ο «ισχυρός άντρας» της Stellantis, Carlos Tavares συνηθίζει να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις όπως παλιότερα που είχε αναφέρει πως είναι θέμα πολιτικής και όχι των εταιρειών η στροφή στα ηλεκτρικά. Αυτή τη φορά όμως, προειδοποιεί τον κόσμο της αυτοκίνησης πως τα πρώτα προβλήματα στον εφοδιασμό των μπαταριών, αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση αρκετά σύντομα.  

Η αυξανόμενη ζήτηση των ηλεκτρικών – πονοκέφαλος των κατασκευαστών

Με τα ισχύοντα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς καθώς και την επερχόμενη τάση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες μπορεί να προκαλέσει έλλειψη και συνεπώς πολλούς «πονοκεφάλους» στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ύστερα από τα προβλήματα των ημιαγωγών, της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, το εν λόγω θέμα έρχεται να αποτελέσει «κερασάκι στην τούρτα», αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος κτήσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  

Η Tesla, στόχος της Stellantis

Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές εξηλεκτρίζουν τη γκάμα τους, η ανάγκη για περισσότερες μπαταρίες αρχίζει να κορυφώνεται. Ως λύση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν και δημιουργούν δικές τους υποδομές και εγκαταστάσεις, προκειμένου να παράγουν οι ίδιες τις μπαταρίες που χρειάζονται, κάτι στο οποίο έχει προχωρήσει και η Stellantis. Ο Carlos Tevares έχει δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν, πως θα ήθελε o Όμιλος να ξεπεράσει την πρωτοπόρο Tesla σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητων, με στόχο τα 5 εκατ. ηλεκτρικά με χρονικό ορίζοντα το 2030.
 

Δεν «κλείνει το στόμα» του ο Tavares!
Προειδοποιεί πως η ραγδαία αύξηση των ηλεκτρικών θα φέρει προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους.
Ο στόχος της Stellantis είναι να ξεπεράσει την Tesla.
Μπορεί καμία εταιρεία τελικά να ανταγωνιστεί την Tesla στα ηλεκτρικά;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε