Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τέλος εποχής για το τρίπορτο Ford Fiesta

Τέλος εποχής για το τρίπορτο Ford Fiesta

26/4/2022

Η Ford σταματάει το τρίθυρο Fiesta, ακολουθώντας την τάση της εποχής που θέλει περισσότερα all-around hatchback, συνεχίζοντας την πορεία του στις ευρωπαϊκές αγορές αποκλειστικά ως πεντάπορτο.

Αποσύρεται το 3θυρο Fiesta, συνεχίζει μόνο 5θυρο

Μόνο 5θυρο θα πωλείται από εδώ και στο εξής το γνωστό hatchback της Ford, εφόσον η εταιρεία αποφάσισε πως σταματάει την παραγωγή του τρίπορτου Fiesta. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τρέξουν μέχρι το καλοκαίρι, αφού τότε θα αποσυρθεί από την παραγωγή το πιο «σπορ» και με compact διαστάσεις Fiesta.

Αιτία η ελάχιστη ζήτηση στην αγορά

Όπως δήλωσε και εκπρόσωπος της Ford, αιτία που η εταιρεία κατέληξε σε αυτήν την απόφαση είναι ότι η τρίπορτη έκδοση του Fiesta είναι λιγότερο δημοφιλής, με συνέπεια να έχει και την ελάχιστη ζήτηση, οδηγώντας στην απόσυρσή της από τη γκάμα.

Εμπορική πορεία 46 χρόνων

Κάπου εδώ να αναφέρουμε, πως μιλάμε για ένα μοντέλο με «βαριά» φανέλα, κουβαλώντας στην πλάτη του 46 χρόνια εμπορικής καριέρας στις αγορές. Παρόλα αυτά, το μικρό hatchback της Ford θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της μάρκας στη Κολωνία της Γερμανίας. Πάντως, το AutoAgora είχε την ευκαιρία να οδηγήσει τη νέα κροτίδα της Ford, το Fiesta ST μέσα σε πίστα, διαπιστώνοντας το πόσο «καυτή» είναι η νέα γενιά.
 

Είδος υπό εξαφάνιση τα hatchback!
Την είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ford.
Τo Ford Fiesta θα συνεχίσει την πορεία του αποκλειστικά ως 5θυρο.
Αιτία η ελάχιστη ζήτηση στην αγορά.
Πάνω από 46 έτη καριέρα.
Λέτε κάποια στιγμή να βλέπουμε τα 3θυρα ως μια «γλυκιά» ανάμνηση;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε