Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Θα αποδειχθεί χρυσάφι η αναμονή για καινούργιο αυτοκίνητο;

Θα αποδειχθεί χρυσάφι η αναμονή για καινούργιο αυτοκίνητο;

Διαβάστηκε από 14901 αναγνώστες - 27/6/2022

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων, είναι πλέον ένα Παγκόσμιο φαινόμενο, με τις ελλείψεις των chips να έχουν γονατίσει προσωρινά την αγορά. Τα μεταχειρισμένα από την άλλη έχουν ανεβάσει κατά πολύ την τιμή τους, και ο κόσμος δεν ξέρει ποια είναι η σωστή επιλογή.

Έχουμε ήδη αναλύσει 10αδες φορές από εδώ το Παγκόσμιο πλέον πρόβλημα για την έλλειψη των chips, που έχει ήδη φέρει μεγάλα προβλήματα στην αγορά του αυτοκινήτου. Οι βιομηχανίες έχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των νέων μοντέλων τους, αλλά πλέον το βάρος έχει πέσει στους υποψήφιους πελάτες που είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, την παραλαβή του αυτοκινήτου που έχουν παραγγείλει. Οι αντιδράσεις είναι αρκετές, αλλά ίσως είναι και λίγο υπερβολικές.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν ανέβει αισθητά και χωρίς λόγο

Λίγο καιρό πριν αναλύαμε μέσω ρεπορτάζ την άνοδο των τιμών στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων είναι η κύρια αιτία, αλλά και η ανυπομονησία των υποψήφιων αγοραστών. Δεν είναι λίγες δε οι περιπτώσεις όπου ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της τελευταίας 5ετίας πλησιάζουν τις τιμές ενός καινούργιου αυτοκινήτου. Εδώ δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, πως όσο καλοσυντηρημένο και να είναι ένα αυτοκίνητο, ποτέ δεν θα είναι καινούργιο, και αν αναλογιστούμε και την άνοδο των τιμών τους, ίσως η επιλογή αυτή να είναι εντελώς ασύμφορη αυτή την περίοδο.

Προσεκτική επιλογή και όχι βιασύνη

Όταν αποφασίζεις να αγοράσεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο δεν βλέπεις την ώρα να το πάρεις στα χέρια σου, και να βγεις στους δρόμους. Το αίσθημα της ανυπομονησίας όμως αυτή την περίοδο της Παγκόσμιας κρίσης των chips, μπορεί να σου βγει σε κακό. Και αυτό, γιατί αν αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί, μπορεί να κάνεις μια επιλογή, που ουσιαστικά δεν θα είναι η ιδανική για εσένα. Εδώ να τονίσουμε πως παρά τις φημολογίες για αυξήσεις στις τιμές των καινούργιων μοντέλων τους επόμενους μήνες, δεν είναι λίγες οι αντιπροσωπείες που σου δίνουν την επιλογή, να παραγγείλεις αλλά και να κλειδώσεις την τιμή του επόμενου αυτοκινήτου σου, σήμερα! Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου είναι μια επένδυση αρκετών χιλιάδων ευρώ, και θέλει προσεκτική μελέτη, ανάλογα με τις ανάγκες σου, και όχι με γνώμονα την ανυπομονησία. 

Θα σε ακολουθεί για 10 χρόνια η επιλογή σου

Έρευνες έχουν αποδείξει πως το αυτοκίνητο στην χώρα μας, το «παντρευόμαστε» για πολλά χρόνια. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο οι χαμηλοί μισθοί του Έλληνα σε σχέση με αρκετές χώρες στην Ευρώπη, όταν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο το κρατάμε για τουλάχιστον 10 χρόνια στην κατοχή μας. Είναι λοιπόν πιο συνετό, να περιμένεις μερικούς μήνες παραπάνω να παραλάβεις το αυτοκίνητο που θα σε συντροφεύει και θα σε υπηρετεί για τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής σου, παρά να πέσεις στην παγίδα της βιασύνης και να το μετανιώσεις αργότερα. 

Η αναμονή αφορά όλο τον πλανήτη, όχι μόνο τους Έλληνες

Ένα από τα αγαπημένα χόμπι των Ελλήνων, είναι να αναγάγουν τα προβλήματα, σε τεράστιες Ελληνικές καταστροφές. Η καθυστερήσεις στις παραδόσεις των καινούργιων αυτοκινήτων, δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο φίλε μου.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε