Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
 Go Light: Το Ελληνικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο «τσέπης»

Go Light: Το Ελληνικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο «τσέπης»

Διαβάστηκε από 5445 αναγνώστες - 8/12/2023

Στην επιφάνεια επανήλθε το project Go Light electric του Ηλία Σελέκου, για το πρώτο 100% Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο μικροκινητικότητας. Το πολύ ρεαλιστικό αυτό project θα μπορούσε να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στην χώρα μας, αλλά και να βάλει την Ελλάδα στα μονοπάτια της ηλεκτρικής αυτοκίνησης.

Το Go Light electric μπορεί να γίνει το 100% Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το 2014 συστάθηκε μια ομάδα εργασίας, που στόχο είχε την δημιουργία μιας start up εταιρείας, που θα κατασκεύαζε ένα 100% Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Micro. Το άκρως λειτουργικό όχημα που κατασκευάστηκε έλαβε μέρος σε 4 πανελλήνιους διαγωνισμούς και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Η πανδημία καθυστέρησε τα τελικά στάδια διεργασιών χρηματοδότησης για την κατασκευή του πρωτοτύπου Νο2, όμως τώρα και πάλι «οι μηχανές πήραν μπροστά». 

Το Go Light electric θα έχει διαστάσεις μιας μοτοσικλέτας

Τα Micro αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα για αποκλειστική χρήση πόλης. Με αυτά μπορείς πολύ έυκολα αλλά και πολύ φτηνά να κυκλοφορείς καθημερινά στην πόλη που ζεις, χωρίς να σε νοιάζει, ούτε το κόστος μετακίνησης αλλά ούτε και το παρκάρισμα. Κι αυτό, γιατι το Ελληνικό Go Light electric, δεν θα ξεπερνά σε συνολικές διαστάσεις μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού!

Με 1.5 ευρώ θα μπορείς να κάνεις μέχρι και 100 χιλιόμετρα

Έχεις βαρεθεί να διαβάζεις για το πόσο πιο οικονομική είναι η μετακίνηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σε σχέση με ένα αυτοκίνητο που είναι εφοδιασμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το κόστος φόρτισης του Go Light electric ποικίλει από 1 έως 1.5 ευρώ ανά 100χλμ, ενώ μπορεί να φορτίσει και σε απλή πρίζα μέσα σε 6, ενώ έχει την δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης με ταχυφορτιστή. 

Και 4κινητη έκδοση αλλά και 2κινητη

Η σχεδίαση του Go Light electric διαθέτει ανθεκτική δομή αμαξώματος, με επιπρόσθετο roll-bar ασφαλείας, που εξασφαλίζει την απαιτούμενη ασφάλεια σε ένα αυτοκίνητο Micro. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως το 100% Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο και σε 4κινητη έκδοση αλλά και σε 2κινητη

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε