Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Θα εμπιστευόσουν ένα 100% Ελληνικό ηλεκτρικό πόλης;

Θα εμπιστευόσουν ένα 100% Ελληνικό ηλεκτρικό πόλης;

Διαβάστηκε από 1702 αναγνώστες - 17/5/2022

Στην επιφάνεια επανήλθε το project Go Light electric του Ηλία Σελέκου, για το πρώτο 100% Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο μικροκινητικότητας. Το πολύ ρεαλιστικό αυτό project θα μπορούσε να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στην χώρα μας, αλλά και να βάλει την Ελλάδα στα μονοπάτια της ηλεκτρικής αυτοκίνησης.

Το Go Light electric μπορεί να γίνει το 100% Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το 2014 συστάθηκε μια ομάδα εργασίας, που στόχο είχε την δημιουργία μιας start up εταιρείας, που θα κατασκεύαζε ένα 100% Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Micro. Το άκρως λειτουργικό όχημα που κατασκευάστηκε έλαβε μέρος σε 4 πανελλήνιους διαγωνισμούς και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Η πανδημία καθυστέρησε τα τελικά στάδια διεργασιών χρηματοδότησης για την κατασκευή του πρωτοτύπου Νο2, όμως τώρα και πάλι «οι μηχανές πήραν μπροστά». 

Το Go Light electric θα έχει διαστάσεις μιας μοτοσικλέτας

Τα Micro αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα για αποκλειστική χρήση πόλης. Με αυτά μπορείς πολύ έυκολα αλλά και πολύ φτηνά να κυκλοφορείς καθημερινά στην πόλη που ζεις, χωρίς να σε νοιάζει, ούτε το κόστος μετακίνησης αλλά ούτε και το παρκάρισμα. Κι αυτό, γιατι το Ελληνικό Go Light electric, δεν θα ξεπερνά σε συνολικές διαστάσεις μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού!

Με 1.5 ευρώ θα μπορείς να κάνεις μέχρι και 100 χιλιόμετρα

Έχεις βαρεθεί να διαβάζεις για το πόσο πιο οικονομική είναι η μετακίνηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σε σχέση με ένα αυτοκίνητο που είναι εφοδιασμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το κόστος φόρτισης του Go Light electric ποικίλει από 1 έως 1.5 ευρώ ανά 100χλμ, ενώ μπορεί να φορτίσει και σε απλή πρίζα μέσα σε 6, ενώ έχει την δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης με ταχυφορτιστή. 

...Δείτε περισσότερα

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε