Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Θες να αγοράσεις ηλεκτρικό; Απέφυγε αυτά τα λάθη

Θες να αγοράσεις ηλεκτρικό; Απέφυγε αυτά τα λάθη

25/10/2021

Σε μια νέα αγορά όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα πρέπει να είμαστε διαβασμένοι και προσεχτικοί πριν κάνουμε την «επόμενη κίνηση». Ποια είναι λοιπόν τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε, με την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Η έρευνα αγοράς και η γνώση, πριν αγοράσουμε κάτι στην ζωή μας, μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε λάθη ακριβά, που κοστίζουν. Η αγορά ενός αυτοκινήτου, και ειδικά ενός ηλεκτρικού, θα πρέπει να γίνει με γνώση και να προσέξουμε να μην πληρώσουμε πράγματα και υπηρεσίες που ίσως να μας είναι αχρείαστες.
 

Πρέπει να ελέγξεις καλά την εγγύηση του

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν τα έχουμε μάθει καλά μέχρι και τώρα, άρα η έρευνα μας θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική. Η εγγύηση για παράδειγμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θέλει μεγάλη προσοχή. Το άγχος που ακόμα μας προκαλεί η (πιθανή) βλάβη της μπαταρίας, θα μπορούσε εύκολα να ξεπεραστεί, αν η εγγύηση του αυτοκινήτου την συμπεριλαμβάνει, και είναι για αρκετά χρόνια. Σημαντικό είναι επίσης να δούμε και ποια μέρη καλύπτουν οι εγγυήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε αντίθεση με τα κανονικά αυτοκίνητα. 
 

Αν επιλέξεις μικρή μπαταρία θα χάσεις και σε τιμή μεταπώλησης και σε αυτονομία κίνησης 

Η επιλογή της μπαταρίας που θα τροφοδοτεί το αυτοκίνητο σου, είναι παραπάνω σημαντική απ όσο έχεις φανταστεί, μέχρι και σήμερα. Πολλοί υποψήφιοι αγοραστές ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αποφασίζουν ανάλογα, με την χρήση που σκοπεύουν να κάνουν με το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι αυτοί που το θέλουν αποκλειστικά για διαδρομές μέσα στην πόλη, και επιλέγουν την έκδοση με την «μικρή» μπαταρία. Αυτό που ίσως δεν έχουν σκεφτεί οι πιο πολλοί, είναι πως το αυτοκίνητο σε αυτή την περίπτωση, χάνει σε μεταπωλητική αξία. Όταν θα αποφασίσεις να το πουλήσεις, το αγοραστικό κοινό ίσως κοιτάξει τις εκδόσεις με την μεγαλύτερη μπαταρία, αντί για το δικό σου. 
 

Στα μεταχειρισμένα δεν υπάρχει επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού

Ένα κίνητρο για να προχωρήσουμε στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι οι χρηματικές επιδοτήσεις που υπάρχουν σε κάθε χώρα, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δεν είναι λίγα τα ερωτήματα που έχουμε λάβει μέχρι και τώρα, για το αν ισχύει η επιδότηση και για την αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 
Όχι! Δεν ισχύει η επιδότηση. Την κρατική επιδότηση μπορείς να την εκμεταλλευτείς μόνο στην περίπτωση που θα αγοράσεις ένα καινούργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.  
 

Τα καλώδια ταχυφόρτισης έχουν extra χρέωση και ίσως να μην τα έχεις ανάγκη

Ένα ακόμα μεγάλο άγχος που έχουν οι υποψήφιοι αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, είναι η χρονική διάρκεια φόρτισης. Οι βιομηχανίες, πλέον σε εξοπλίζουν με extra χρέωση για καλώδια που επιτρέπουν την ταχεία φόρτιση. Τα χεις όμως, πραγματικά ανάγκη; Αν για παράδειγμα, το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί συνεχώς σε αστικές μετακινήσεις σε πόλη, τότε μήπως να μην πληρώσεις τα extra χρήματα; Αν το αυτοκίνητο σου κάνει όλα τα απαραίτητα καθημερινά δρομολόγια, και μπορείς να το φορτίσεις το βράδυ στο γκαράζ σου, γιατί να πληρώσεις για τα καλώδια; 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε