Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
To Kia EV6 έρχεται να χτυπήσει την Porsche Taycan

To Kia EV6 έρχεται να χτυπήσει την Porsche Taycan

27/10/2021

Με 585 άλογα, 740 Nm ροπή, αυτονομία 528 χιλιόμετρα, φόρτιση 70% σε 15 λεπτά και πλούσιο εσωτερικό σε χώρους και τεχνολογία, το ηλεκτρικό Kia EV6 κοιτάει στα μάτια την Porsche Taycan και την προκαλεί στα ίσια.

Με τις προ-παραγγελίες να είχαν ξεπεράσεις τις 10.000 στην Ευρώπη, το ΕV6 ήταν ήδη δημοφιλές πριν ακόμα κυκλοφορήσει επίσημα. Εδώ και λίγες μέρες, έχει πατήσει τους ευρωπαϊκούς δρόμους το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia, με τα χαρακτηριστικά του να προκαλούν κι να μοιάζουν υπερβολικά με την Porsche Taycan 4S, ενώ ξεχωρίζει λόγω της ευρύχωρης καμπίνας του και το πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό του

Θα βγαίνει μέχρι 585 άλογα, τετρακίνητο και θα κάνει το 0-100 σε 3,5 δλ

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ανάλογα με την μπαταρία που θα φοράει το αυτοκίνητο θα αυξάνονται και οι επιδόσεις. Στην κορυφαία έκδοση του θα εξοπλιστεί με μπαταρία των 77,5 kWh  και θα έχει 585 ίππους, με τη ροπή να φτάνει τα 740 Nm. Οι επιταχύνσεις του θα είναι τρομακτικές με το 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται μόλις σε 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική του να φτάσει τα 260 χιλιόμετρα. Ουσιαστικά είναι το ίδιο σύνολο που θα συναντήσουμε στο μελλοντικό Hyundai Ioniq 5 N.


Φορτίζει το ίδιο γρήγορα όσο η Porsche Taycan, από το 10% στο 80% σε 15 λεπτά

Εντυπωσιακός και ο τρόπος φόρτισης του EV6, που είναι ακριβώς ίδιος με της Porsche Taycan. Θα μπορεί να δέχεται ηλεκτρική ρεύμα εντάσεως 240kW από ταχυφορτιστές ή για το πούμε πιο απλά, θα φορτίζει από το 10% στο 80% σε 15 λεπτά. Το VW ID που θεωρείται ο ανταγωνιστής του θέλει το διπλάσιο χρόνο για την ίδια φόρτιση.


Θα έχει αυτονομία έως 528 χιλιόμετρα

Αθήνα-Θεσσαλονίκη με μία φόρτιση ή σχεδόν δυο φορές τον κύκλο της Αττικής θα μπορεί να κάνει το Kia EV6, που υπόσχεται 528 χιλιόμετρα αυτονομία στην πισωκίνητη έκδοση του. Η τετρακίνηση έκδοση του θα έχει 506 χιλιόμετρα αυτονομία, ικανή πάλι για να έχει ο οδηγός το κεφάλι του ήσυχο. ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε