Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
VW: H MEB γίνεται ΜΕΒ+ και ανεβάζει την αυτονομία στα 700 χλμ.

VW: H MEB γίνεται ΜΕΒ+ και ανεβάζει την αυτονομία στα 700 χλμ.

8/12/2022

Στην αναβάθμιση της πλατφόρμας ΜΕΒ προχωρά ο Όμιλος Volkswagen στη θέση της οποίας θα φέρει την ΜΕΒ+, με μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση!

H MEB αναβαθμίζεται σε ΜΕΒ+

Η πλατφόρμα Modular Electric Drive System (MEB) είναι βασικό συστατικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ομίλου Volkswagen. Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να την αναβαθμίσει ανακοινώνοντας πως τα επόμενα χρόνια η ΜΕΒ θα αναβαθμιστεί σε ΜΕΒ+, προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Θα φτάνει τα 700 χλμ. η αυτονομία

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η βελτιωμένη πλατφόρμα MEB+ θα προσφέρει έως και 700 χιλιόμετρα αυτονομία και θα μπορεί να φορτίζει στα 175-200 kilowatt. Παράλληλα θα εξοπλίζεται με τις μπαταρίες νέας γενιάς, ενώ η εταιρεία θα βελτιώσει επίσης και την «ψηφιακή υποδομή» της πλατφόρμας, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Ακόμα 10 ηλεκτρικά έως το 2026

Τα ηλεκτρικά που θα βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να λανσάρει 10 νέα μοντέλα έως το 2026. Ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκεται και ένα το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο, με το κόστος απόκτησης να ξεκινά από τις 25.000 ευρώ.

670.000 ηλεκτρικά βασίζονται ήδη στην ΜΕΒ

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η πλατφόρμα MEB κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019 με το ID.3. Τώρα, περισσότερα από 670.000 οχήματα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική, με 500.000 από αυτά να είναι μοντέλα VW ID. Εταιρείες όπως η Audi, η CUPRA και η Skoda κάνει χρήση της πλατφόρμας.

Χαρμόσυνα νέα για τους φίλους της ηλεκτροκίνησης!
H MEB αναβαθμίζεται σε ΜΕΒ+.
Θα φτάνει τα 700 χλμ. η αυτονομία.
Θα έχει νέες μπαταρίες.
Θα μπορεί να φορτίζει πιο γρήγορα.
Είναι ένας καλός λόγος η νέα πλατφόρμα για να πάρει κάποιος ηλεκτρικό;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε